Proiectarea Ergonomica a Locului de Munca

Extras din referat Cum descarc?

Proiectarea ergonomica a locului de munca se considera rationala atunci cand se asigura, pentru executanti, conditiile necesare pentru o munca de inalta productivitate cu cele mai reduse consumuri de munca si de efort, fara miscari inutile sau incomode.
Astazi este tot mai mult sustinut conceptul de organizare ergonomica a muncii pe fiecare loc de munca, organizare ce asigura o munca continua si cu inalta productivitate, usurand in acelasi timp eforturile fizice si psihice.
In al doilea rand, este necesara asigurarea unor conditii de munca ergonomice in care munca sa se desfasoare cu un consum de energie cat mai mic si fara pericol de imbolnavire sau de accidente.
De asemenea, exista si regulile care se refera la amenajarea locului de munca. In acest sens, principiul asigurarii unui loc stabil pentru materiale si pentru obiectele muncii impune respectarea urmatoarelor reguli:
- totalitatea obiectelor muncii si materialele utilizate de executat, precum si produsele finite (documente prelucrate in cazul birourilor), trebuie sa aiba un loc bine definit si stabil;
- obiectele muncii si materialele trebuie asezate cat mai aproape de executant;
- asezarea materialelor in ordinea utilizarii lor in timpul lucrului si in functie de frecventa utilizarii lor.
Respectarea acestor reguli practice se impune datorita faptului ca orice activitate de cautare a unui obiect solicita un consum mare de energie nervoasa si o mare risipa de timp 
Ergonomia a capatat un important rol in amenajarea birourilor. Bazandu-se pe concepte de ultima ora, design-ul birourilor, corectat din punct de vedere ergonomic, integreaza mediul, sarcinile, echipamentele si lucratorul intr-o maniera care protejeaza sanatatea, creste confortul si productivitatea, iar ambianta devine mai placuta. Ergonomia rezolva o multime de probleme posibile, ofera confort personalului si adauga vitalitate si libertate de miscare.
Birourile pot fi individuale, plasate intr-o zona de liniste, propice muncii intelectuale care sa permita intreruperea si reluarea lucrului, un cadru favorabil pentru relatiile exterioare,


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Ergonomica a Locului de Munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!