Proiect Practica la SC Paul COM

Extras din referat Cum descarc?

Societatea comerciala S.C. PAUL COM S.R.L este constituita sub forma de societate coemeciala cu raspundere limitata, fiind persoana juridica romana si functioneaza in baza legii nr. 31/1990 asa cum a fost modificata cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului, nr. 32/1997 publicata in Monitorul Oficial nr. 133/1997. 
Denumirea sociatatii este S.C. PAUL COM S.R.L., iar sediul acesteia se afla in Medias, str. Aurel Vlaicu nr. 23, jud. Sibiu, Romania.
S.C. PAUL COM SRL este o societate cu capital privat autohton, infiintata in anul 1993, inregistrata in Registrul Comertului cu nr. J32/184/1993, avand C.I.F.: RO32380677. 
Domeniul principal de activitate este comertul cu ridicata, societatea incepandu-si activitatea cu un depozit en-gros (cu marfuri alimentare si nealimentare) si un chiosc ca prim punct de desfacere. In timp, afacearea a crescut, fiind necesara construirea unui depozit mai mare.
Odata cu aceasta, cifra de afaceri a crescut si astfel s-a extins si reteaua de vanzare cu amanuntul, asa incat la ora actuala sociatatea detine 2 magazine proprii si 3 spatii inchiriate.
Referindu-se la continutul activitatii de comert cu ridicata, aceasta introducere subliniaza faptul ca respectivul comert reprezinta un stadiu al circulatiei marfurilor, in cadrul caruia au loc operatiuni de vanzare-cumparare a marfurilor in scopul revanzarii ulterioare. 
Activitatea ce se desfasoara in cadrul comertului cu ridicata prezinta cateva trasaturi specifice. Intre acestea, mai importante, apar: 
o actele de vanzare-cumparare au loc intre intreprinderi economice;
o in cadrul activitatii de comert cu ridicata, atat cumpararile, cat si vanzarile de marfuri se realizeaza in partizi mari; 
o activitatea de comert cu ridicata nu incheie circuitul economic al marfurilor, ci mijloceste doar legatura dintre productie si veriga comerciala cu amanuntul. 
Intreprinderile ce actioneaza in cadrul verigii comertului cu ridicata se caracterizeaza si ele printr-o serie de trasaturi distincte. Intre acestea atrag atentia urmatoarele: 
o firmele respective trebuie sa fie firme cu o mare acoperire financiara;
o activitatea firmelor de comert cu ridicata este specializata pe familii de produse; 
o intreprinderile de comert cu ridicata intervin atat in cadrul fluxului produselor realizate de producatorii indigeni, cat si de cei externi; 
o existenta unor servicii comerciale bine puse la punct si incadrate cu personal de inalta calificare. 
Rolul economic al comertului cu ridicata trebuie analizat pe ansamblul economiei, vazut atat in raport cu producatorii, cat si cu comertul cu amanuntul. In raport cu producatorii, prezenta comertului cu ridicata ofera o serie de avantaje care, pe ansamblul pietei, exercita influente multiple, asigurand continuitatea activitatii comerciale, o mobilitate corespunzatoare in ceea ce priveste orientarea marfurilor in raport cu cererea, precum si asigurarea unei forte de echilibru, fara oscilatii puternice de la un sezon la altul sau de la o zona la alta. Fata de comertul cu amanuntul, rolul economic al comertul cu ridicata este dat de asemenea, de catre o serie de avantaje care se refera la informarea detailistilor; asigurarea sortimentelor necesare, fragmentarea loturilor mari, finantarea unor tranzactii, servicii si consultanta de management.


Fisiere in arhiva (2):

  • organigrama.doc
  • Proiect de practica realizat la societatea comerciala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!