Proiect de Finantare Smurd

Extras din referat Cum descarc?

Elemente esentiale ale programului.
Programul operational regional (POR): document strategic de programare, care are ca obiectiv general sprijinirea unei dezvoltari economice si sociale durabile, echilibrarea teritoriala a tuturor regiunilor Romaniei potrivit nevoilor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor. Distributia fondurilor acestui program se realizeaza pe cele sase axe prioritare, fiecare axa avand alocat un anumit buget si cuprinde un numar de domenii cheie de interventie (domenii care urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare).
Proiectele finantate prin POR urmaresc:
-imbunatatirea accesibilitatii regiunilor prin dezvoltarea retelelor de infrastructura.
-modernizarea serviciilor sociale.
-cresterea investitiilor in afaceri.
-modernizarea si reabilitarea infrastructurii turistice existente.
Obiectivul global al POR este sprijinirea regiunilor ramase in urma din  punct  de
vedere al dezvoltarii, iar in cadrul regiunilor mai prospere, a zonelor slab dezvoltate, prin valorificarea resurselor lor specifice, insuficient exploatate pana in prezent, in vederea accelerarii cresterii economice a acestor areale.
Principala cale identificata pentru atingerea acestui obiectiv o constituie alocarea diferentiata pe regiuni a fondurilor, in functie de gradul general de dezvoltare al regiunilor si anume, invers proportional cu marimea PIB/locuitor, astfel incat regiunile mai putin dezvoltate sa beneficieze, proportional, de o alocare financiara mai mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Finantare Smurd.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!