Profilul achizitorului modern

Extras din referat Cum descarc?

In trecut cat si in prezent fiecare unitate economica a avut si are la baza un plan dupa care i-si desfasoara activitatea. Desigur in trecut acest plan a fost mai restrans si mai simplificat, dar odata cu trecerea timpului si cu dezvoltarea tuturor domeniilor, subdomeniilor si mai bine zis piata a impus dezvoltarea tuturor unitatilor economice. Aceast timp a jucat si cred in continuare ca v-a juca un rol important, acesta fiind de modernizare a unitatilor economice.
Actualmente unitatilor economice se axeaza nu doar pe planul de desfasurare a ativitatii dar si cum se repartizeaza fiecare departament si se exercita functiile lui in raport cu ,,prezentul -  modernul- actualul ". Aceste departamente necesita personal, care sa execute toate rolurile si functiile acestuia la fel intr-un tempou modern, actual, care sa dezvolte si sa aduca profituri intreprinderii. Unul din aceste departamente foarte important in aducerea succesului, profitului dar si cu un rol deosebit este departamentul de achizitii. In departamentul dat, pasii schemei si toate functiile sunt indeplinite de un achizitor.
Cine? Ce? Cum? Unde?. Aceste intrebari ne pot prezenta o caractizare a cuvantului si rolului de achizitor. Cine? Persoana care indeplineste functia de cumparare a materialelor si serviciilor, asigurand o calitate si un pret scazut a acestora. Ce rol are ? El se ocupa atat de negocierea pretului cat si de gestionarea, derularea si solutioneaza esecurile in timpul incheerii contractelor cu furnizorii. Cum? Prin abilitatile si ideile sale dezvoltate si unice. Unde ? Pe piata economica, intr-un raport bine definit dintre achizitor-furnizor. 
Raspunzand la cele patru intrebari am obtinut informatia caracteristica profilului achizitorului, dar dupa cum si am mentionat la inceput, odata cu trecerea si modernizarea timpului acest profil al achizitorului trebuie sa se adapteze la diverse modificari, adica achizitorul trebuie sa dezvolte un profil modern. 
Desigur, este foarte greu ca un achizitor sa fie intotdeauna cu un pas mai inainte decat toate celea ce i-i poate pune timpul in fata, dar ca sa obtina un rezultat,un succes modern, trebuie sa aiba aceasta gandire ca o regula principala, pentru a putea intotdeauna sa faca fata noilor provocari.
Achizitorul ca sa fie unul modern, trebuie sa se dezvolte continuu atat competentele profesionale cat si competentele interpersonale. Si intotdeauna trebuie sa se vada ca un invingator.Deoarece cuvantul modern in contextul de achizitor modern ne spune totul, adica toate strategiile achizitorului ce tine de achizitii trebuie sa fie bine definite, gandite cat si adaptate la inovatia si dezvoltarea continua acestora. .


Fisiere in arhiva (1):

  • Profilul achizitorului modern.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!