Procedura de Recrutare in Institutiile Publice

Cuprins referat Cum descarc?

I. ASPECTE GENERALE PRIVIND RECRUTAREA PERSONALULUI 3
II. METODE DE RECRUTARE 4
III. RECRUTAREA INTERNA SI RECRUTAREA EXTERNA 5
IV. RECRUTAREA PERSONALULUI DIN CADRUL PRIMARIEI COMUNEI ULMENI, JUDETUL CALARASI 8
BIBLIOGRAFIE 17


Extras din referat Cum descarc?

I. ASPECTE GENERALE PRIVIND RECRUTAREA PERSONALULUI 
Buna desfasurare a activitatii unei institutii, fie ea economica sau de alta natura, presupune gasirea si angajarea unor persoane care sa corespunda cerintelor posturilor, transpunand astfel in fapt obiectivele organizatiei si functiile derivate din acestea. Pentru fiecare post exista cerinte specifice, corespunzatoare functiilor pe care acestea le indeplinesc in ansamblul posturilor, impunandu-se astfel angajarea unor persoane care sa poata indeplini aceste functii. 
Recrutarea personalului reprezinta procesul de cautare, localizare, de identificare si de atragere a candidatilor potentiali, din care urmeaza sa fie alesi candidatii capabili care, in cele din urma, reprezinta caracteristicile profesionale necesare sau care corespund cel mai bine cerintelor posturilor vacante actuale si viitoare 
Aceasta urmareste ca unitatea sa poata selecta dintre candidati, persoanele capabile de cele mai bune performante in munca.
Recrutarea se refera la confirmarea necesitatii de a angaja personal, la unele schimbari in situatia angajarii de personal, precum si actiunile intreprinse de localizare si identificare a potentialilor candidati si pentru atragerea celor competitivi, capabili sa indeplineasca cat mai eficient cerintele posturilor.
Recrutarea personalului este considerata de numerosi specialisti ca fiind baza intregului proces de asigurare cu personal din exteriorul unitatii, folosind cat mai multe metode sau surse posibile de recrutare.
Procesul recrutarii resurselor umane este legat de multe activitati de personal, cum ar fi: evaluarea performantelor, recompenselor angajatilor, pregatirea sau dezvolatarea personalului si relatiile cu angajatii. Procesul de asigurare cu personal este un proces de triere, trecerea printr-o serie de filtre in urma carora solicitantii sunt selectati in urma unor activitati specifice domeniului resurselor umane care sunt desfasurate succesiv.
II. METODE DE RECRUTARE
1) Publicitatea - este metoda cea mai des folosita. Aceasta trebuie sa se faca printr-un mijloc de comunicare adecvat, astfel incat sa se atraga interesul celor carora li se adreseaza in mod direct, sa se enunte cerintele care urmeaza sa fie indeplinite si sa provoace un raspuns din partea acelora care indeplinesc conditiile cerute. Anuntul trebuie sa ajunga pe o arie cat mai existenta, astfel incat sa poata fi citit de cat mai multe persoane. Acesta trebuie sa fi citit de cat mai multe persoane. Acesta trebuie sa fie bine conceput, sa ofere informatii suficiente, sa fie formulat cat mai politicos si exact, atragator si creat.
2) Folosirea consilierilor de recrutare - este metoda folosita in mai multe tari. Consilierii bine pregatiti au misiunea de a identifica potentialii candidati pentru posturile vacante.
3) Reteaua de cunostinte - se adreseaza numai persoanelor cunoscute si foloseste o specificare sentimentala, aprecierile putand fi subiective. Rezultatele sunt influientate de subiectivismul pentru ocuparea postului respectiv. Aria de cuprindere a potentialilor candidati este limitata, iar timpul consumat pentru recrutare este mare.
4) Cautarea persoanelor - este metoda de recrutare cea mai complexa. Se recomanda pentru functiile de conducere si pentru posturile care necesita un grad mare de specializare. Aceasta metoda vizeaza in mod direct, candidatii cei mai competenti. Foloseste o specificare precisa, complexa si detaliata iar rezultatele nu sunt afectate de factori nerelevanti. Candidatii pot fi apreciati in mod corect, iar criteriile prestabilite creeaza o incredere reciproca in hotararile candidatului.
5) Fisierul cu potentiali angajati - asigura rapiditate in recrutare daca informatiile sunt clare, complete si sincere iar informatiile continute nu reprezinta surse de erori sau interpretari.
6) Activitatea de marketing asigura atragerea persoanelor catre post si permit evidentierea cerintelor calitative necesare postului.
III. RECRUTAREA INTERNA SI RECRUTAREA EXTERNA 
Recrutarea interna nu presupune angajare, ci numai o schimbare de post, fie pe plan orizontal, de acelasi rang, fie pe plan vertical, de obicei prin promovarea pe un post superior.
Sistemul cel mai obisnuit este afisarea postului liber. Salariatii datornici isi manifesta interesul prin cere scrisa de a fi luati in considerare. Institutiile care au gazete interne, publica posturile libere si in acestea. Prin astfel de moduri de publicitate se furnizeaza si informatii cu privire la sarcinile caracteristice postului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedura de Recrutare in Institutiile Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!