Principii si Teorii ale Managementului Serviciilor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Nevoia de management a serviciilor publice
2. Principiile managementului serviciilor
2.1. Principiul conducerii unitare; 
2.2. Principiul conducerii autonome; 
2.3. Principiul flexibilitatii;
2.4. Principiul restructurarii; 
2.5. Principiul perfectionarii continue; 
2.6. Principiul legalitatii.


Extras din referat Cum descarc?

1. Nevoia de management al serviciilor publice
Organizatiile sunt importante deoarece reprezinta institutiile sociale care reflecta valori culturale si nevoi sociale, permit un mod civilizat de a trai, realizarea unor scopuri sociale si conserva cunostinte din care formeaza o punte intre trecut - prezent-viitor.
Necesitatile generale de management al organizatiei explica de fapt ca o institutie nu este viabila decat daca persoanele fizice sau juridice pe care le cuprinde demonstreaza fata de acestia un interes sustinut si ii procura resurse materiale sau morale de care puterea organizatiei are nevoie, neexcluzand necesitatea existentei unei minoritati in fruntea institutiei care sa actioneze: Guvern, Ministri, Consiliu de administratie, Director etc.
Intr-o prima conceptie mostenita de la Durkheim, institutiile sunt definite ca fenomene sociale impersonale si colective caracterizate de permanenta, continuitate si ordine superioara a indivizilor si grupurilor care le asigura coeziunea si permanenta. Institutia nu este cu totalitate desavarsita, coerenta si stabila, ci dupa Jaques Chevalier este totalizare in continua miscare, nu este un lucru ci o practica, formandu-se si desfacandu-se fara incetare, chiar daca
la infiintare institutiile sunt forme sociale stabilite, in timp ele devin adevarate procese prin care se organizeaza entitati care sunt in continua schimbare si dinamica in functie de schimbarile de tranzitie.
o asociatiile de intreprinzatori prezinta o importanta deosebita, atat din punct de vedere al promovarii dezvoltarii locale, cat si cel al intaririi organizatorice a firmelor private. Pana in prezent in Romania au putut fi identificate circa 30 de 
o informarea generala in legatura cu organizarea si administrarea afacerilor; 
o informarea specifica legate de anumite produse si/ sau 
servicii; 
o sfaturi profesionale cu privire la problemele aparute in derularea activitatilor organizatiilor; 
o consultanta pentru realizarea planurilor de afaceri; 
o cursuri de pregatire pentru instruirea in domeniile administrarii afacerilor; 
o actiuni pentru imbunatatirea climatului localo socio - economic potrivit cerintelor dezvoltarii spiritului intreprinzator; 
organizatiilor mici si mijlocii si centrelor de consultanta infiintate, in cea mai mare parte, ca organizatii neguvernamentale, respectiv fundatii in Pitesti, Constanta, Craiova, Braila, Alexandria, Alba-Iulia, Buzau, Galati, Bucuresti. 
Tranzitia spre economia de piata determina profunde mutatii in domeniile sociale evident si in sectorul public.
Managementul public prin continutul sau reprezinta suportul teoretic si practic necesar implementarii schimbarilor in institutiile publice.
Procesul de restructurare a sectorului public in special sistemul administrativ necesita inalt profesionalism, respectiv functionari publici cu o pregatire de specialitate si in domeniul managementului public.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principii si Teorii ale Managementului Serviciilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!