Pregătirea unui Dineu cu Strângere de Fonduri pentru Copiii Infestați HIV

Extras din referat Cum descarc?

Fundatia "Zambet de copil" este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in iunie 2005 de un grup de voluntari romani. Infiintarea fundatiei a venit ca raspuns la nevoia de diversificare a serviciilor existente in domeniul HIV/SIDA. "Zambet de copil" are sediul national la Iasi si filiale in Targu Mures, Cluj si Constanta.
Initial, proiectul s-a finantat din resurese personale ale voluntarilor, insa pe parcurs au intervenit anumiti sponsori, astfel incat numarul de copii aflati in grija fundatiei a crescut considerabil.
Misiunea fundatiei este reprezentata de imbunatatirea calitatii vietii copiilor infectati si afectati de HIV din Romania.
Obiectivele strategice ale fundatiei:
o Sa raspunda direct nevoilor persoanelor infectate si afectate HIV din Romania;
o Sa contribuie la prevenirea transmiterii HIV in comunitate;
o Sa sustina dezvoltarea manageriala a actorilor implicati in domeniul HIV;
Serviciile oferite de Fundatia "Zambet de copil" sunt:
o Programe de prevenire a abandonului familial si de sustinere a copiilor pentru continuarea educatiei scolare;
o Dezinstitutionalizare, integrare in familie de plasament sau case de tip familial, sustinere ulterioara pentru copii si tineri cu/fara dizabilitati, copii seropozitivi abandonati provenind din centre de plasament;
o Infiintarea unor Centre de zi, recuperare, integrare educativa si socializare pentru copii si tineri cu handicap sever;
o Educatie pentru viata, sprijin pentru integrarea sociala si profesionala pentru tineri cu dizabilitati si tineri seropozitivi.
De la infiintarea sa, fundatia a organizat numeroase evenimente, printre care amintim:
1. Campania "Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!"
Aceasta campanie s-a derulat in parteneriat cu diferite institutii guvernamentale, ONG-uri si mass-media. Acest proiect a avut ca rezultat imbunatatirea conditiilor de viata a 30 de copii seropozitivi, acestia fiind abandonati de familiile lor in Spitalul de boli infectioase Iasi. Proiectul a constat in donatii substantiale de hrana, imbracaminte, medicamente, activitati educative.
2. Proiectul "S.O.S copii seropozitivi"
Acest proiect a constat in infiintarea a doua centre de zi, unul in Iasi, iar celalalt in Constanta. In aceste centre se organizeaza evenimente speciale pentru copii(picnic, petreceri, diferite activitati scolare, excursii, etc).
Pentru a veni din nou in ajutorarea copiilor infestati HIV, Fundatia "Zambet de copil" a demarat pregatirile unui dineu caritabil .
In organizarea acestui dineu, Fundatia a beneficiat in primul rand de sprijinul Primariei Iasi si a directorului hotelului Unirea Iasi, care au asigurat posibilitatea desfasurarii acestui eveniment in cadrul hotelului mai sus mentionat. In deschiderea dineului, presedintele fundatiei, Andrei Bartos va tine un discurs despre ceea ce inseamna infestarea cu HIV in randul copiilor. 
Printre cei invitati la acest eveniment se numara Mihaela Radulescu, Catalin Botezatu, Luminita Anghel, Andreea Esca precum si alte persoane ce au raspuns cu promptitudine la invitatia noastra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pregatirea unui Dineu cu Strangere de Fonduri pentru Copiii Infestati HIV.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!