Practica la Management

Extras din referat Cum descarc?

Centrul de Plasament "Sf. Spiridon", Tg. Frumos face parte din aceasta categorie a institutiilor publice.
Situata pe strada Petru Rares, nr. 80 D, institutia este coordonata de Directia de Asistenta Sociala Iasi care a fost infiintata in anul 2000 in regiunea Moldova, judetul Iasi fiind necesara pentru ocrotirea copiilor proveniti din familii dezorganizate si a tinerilor fara sprijin material si neintegrati in familii, unii dintre acestia prezentand dizabilitati psihice sau fizice. Activitatea centrului este finantata de Consiliul Judetean cu ajutorul bugetului alocat de catre stat pe articole bugetare privind drepturile copilului si prin intermediul unor programe Phare.   
Patrimoniul institutiei este constituit din 4 module reprezentand dormitoarele,  2 cantine, 1 spalatorie, 1 stadion amenajat ca spatiu de joaca, 1 microbuz folosit pentru transportul copiilor si o autoutilitara utilizata in aprovizonare. Numarul beneficiarilor este de aproximativ 200 copii si tineri. 
Buna functionare a institutiei se datoreaza celor 182 de angajati care se grupeaza pe functii astfel: 1 manager general, 1 contabil sef, 1 administrator, 1 secretara, 2 gestionari, 1 medic doctor, 4 asistente medicale, 2 soferi, 1 bibliotecar, 58 instructori animatori, 34 educatori specializati, 42 muncitori de intretinere, 1 fochist, 1 instalator, 5 femei serviciu, 4 spalatorese, 4 bucatarese, 7 paznici, 12 supraveghetori de noapte.
Dintre toate resursele unitatii, cele umane sunt principalele deoarece omul este singurul creator de valoare.Din acest motiv ecnomistii au ajuns de mult la concluzia ca ,,nu exista bogatie mai mare decat omul".Acest lucru se datoreste faptului ca:
- toate activitatile se desfasoara prin oameni, inclusiv cele de la masinile automate;
- omul este singura fiinta creatoare de cunostinte stiintifice;
- eficacitatea utilizarii celorlalte resurse (financiare, materiale, informationale) depinde de oameni;
In cadrul institutiei se deosebesc doua categorii de angajati: managerii si executantii. Managerii indeplinesc in special sarcini de


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica la Management.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!