Povestea de succes a unui român în Germania (recenzie)

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1020
Mărime: 25.71KB (arhivat)
Publicat de: Madalina C.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Introducere:

Articolul este publicat în revista Capital, ediția din octombrie 2018.

Autorul acestui articol este Ștefan Etveș, iar titlul articolului este „Povestea de succes a unui român în Germania”. Articolul începe cu un rezumat care prezintă pe scurt conținutul întregului articol, urmat de o introducere care stabilește contextul și de conținutul propriu-zis care este divizat în 3 secțiuni, fiecare având un titlu propriu.

Articolul vorbește despre pasiunea unui om transformată în afacere, despre dificultățile pe care acesta le-a întâmpinat când și-a deschis propriul business într-o altă țară decât cea natală (bariera lingvistică, neîncrederea clienților în produs, încheierea de parteneriate cu toate firmele de leasing auto din România) și despre cum a găsit stabilitate și normalitate în altă țară.

Problemele dezbătute în articol sunt reale și se știe foarte bine ca lucrurile merg mai bine în Vest decât în România, că este mai ușor să-ți deschizi o afacere acolo și să ai și succes. Evident că românii care aleg să facă asta se confruntă cu diverse probleme, în special cu neadaptarea la noul mediu și cu lipsa cunoașterii limbii țării respective. Din păcate nu toți au posibilitatea sau caracterul necesar să înceapă de la zero în altă parte.

Conținut recenzie:

La începutul articolului ni se vorbește despre pasiunea lui Viorel Tereacă pentru mașini, pasiune pe care acesta o are încă din copilărie: “Ca oricărui copil, îmi plăceau mașinile. Visam să deschid o ușă și în spatele ei o să văd un întreg parc auto. Iar eu o să pot alege orice mașină să mă joc cu ea. Pentru că în visul meu de atunci... mașinile erau de jucărie“. Acesta a văzut o oportunitate de business dupa ce vreme de 13 ani a vândut mașini din Germania în România și a profitat de ea.

Începutul a fost greu, stocul era de doar 3-4 mașini, programul era lung și nu cunoștea bine limba și cultura țării în care se afla. “A fost destul de greu la început, în condițiile în care eram singur într-o țară străină” spune acesta. Însă rezultatele nu s-au lăsat așteptate, “În scurt timp, am ajuns la un stoc de 100 mașini, vânzările au crescut proporțional, iar la acest moment stocul este de peste 150 de mașini premium” continuă românul.

Datorită rezistenței clienților față de mașinile second-hand românul a ales ca slogan pentru firmă sa sintagma “Construim încrederea”. El are grijă ca mașinile comercializate să respecte anumite standarde: “au o vechime cuprinsă între 2 și 4 ani, până în 100.000 km parcurși, beneficiază de toate expertizele, certificările și verificările, plus o garanție specială pentru fiecare piesă, în mod diferit”. În plus, firma oferă un pachet complet de servicii clienților: “preluarea de la aeroport, facilitarea documentelor de export și emiterea numerelor de tranzit pentru clienții care nu sunt din Germania” într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Preview document

Povestea de succes a unui român în Germania (recenzie) - Pagina 1
Povestea de succes a unui român în Germania (recenzie) - Pagina 2
Povestea de succes a unui român în Germania (recenzie) - Pagina 3
Povestea de succes a unui român în Germania (recenzie) - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Povestea de succes a unui roman in Germania (recenzie).docx

Ai nevoie de altceva?