Posta Romana

Extras din referat Cum descarc?

Posta Romana
Scurta introducere. 
CN Posta Romana SA este operatorul national din domeniul serviciilor postale si se afla in proprietatea statului roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75% din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din pachetul de actiuni). Posta Romana isi desfasoara activitatea in domeniul comunicatiilor postale, obiectul principal de activitate fiind administrarea, dezvoltarea, exploatarea serviciilor de posta si colaborarea cu organizatii similare straine in realizarea acestor servicii pe plan international, in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 31/2002 aprobata prin Legea nr. 642/2002 privind serviciile postale si a licentelor ori autorizatiilor acordate. CN Posta Romana SA este operatorul national in domeniul serviciilor postale, furnizor unic de serviciu universal in orice punct de pe teritoriul Romaniei, la tarife accesibile tuturor utilizatorilor si la standarde ridicate de calitate. Posta Romana participa pe piata libera a serviciilor de posta si presa cu valoare adaugata in calitate de concurent si desfasoara si alte activitati colaterale, necesare realizarii in conditii de rentabilitate a obiectului sau principal de activitate, respectiv comert exterior, aprovizionare, cercetare si proiectare tehnologica si informationala, servicii medicale, invatamant, social-culturale etc. 
Obiective. 
o Compania are ca obiect de activitate: 
A. Servicii postale: I. Servicii postale de baza; 
II. Servicii postale altele decat cele de baza. 
B. Editarea, tiparirea, comercializarea si pastrarea timbrelor si efectelor postale in conservatorul de timbre; 3 
C. Alte prestari de servicii conexe celor mentionate mai sus si orice alte activitati conform legislatiei in vigoare. Compania este organizata in opt directii regionale si patru sucursale, respectiv: Fabrica de Timbre, Servicii Integrate, Servicii Financiare, Muzeul National Filatelic. La nivelul intregii tari exista noua centre regionale de tranzit. Compania este condusa de directorul general, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Acesta este format din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Posta Romana detine in prezent o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale. Peste 750 de oficii postale din totalul de 950 subunitati postale informatizate sunt incluse in VPN (Virtual Private Netwok). Reteaua informatizata permite efectuarea de operatiuni in conditii optime de siguranta, fiind utilizate sisteme informatice securizate si retele private de comunicatii. Decizia Postei Romane de a implementa unul dintre cele mai sigure sisteme informatice a fost determinata si de competitia acerba pe unele segmente pe piata, aceasta masura ducand la extinderea paletei de servicii oferite clientilor. Pe langa serviciile traditionale, clientii au acces la servicii noi, bazate pe cele mai noi tehnologii, precum: serviciile financiare interne si externe (mandat on-line, mandat electronic, Western Union si Eurogiro), E-post (asigura transmiterea de mesaje prin intermediul retelei Internet, inclusiv de la casute de e-mail la adrese postale) sau Track&Trace (ofera clientilor posibilitatea de a urmari electronic trimiterile postale inregistrate). Extinderea retelei de oficii postale care opereaza in timp real a dus si la incheierea de parteneriate cu institutiile bancare sau de asigurari care activeaza pe piata autohtona, companiile de telefonie fixa si mobila, dar si cu administratiile publice locale. Posta Romana a dobandit o experienta solida in incasarea ratelor acordate de bancile partenere, a impozitelor si a taxelor locale, a facturilor la utilitati (electricitate, telefonie fixa si mobila, gaze) si in incheierea asigurarilor RCA si de locuinte. 
SERVICIUL JURIDIC 
Domeniul juridic reprezinta si urmareste apararea intereselor Regiunii Postale in relatiile cu persoanele fizice si juridice , autoritatile si institutiile publice , organe jurisdictionale , deleaga/imputerniceste consilierul juridic pentru a reprezenta Regiunea Postala in fata organelor jurisdictionale . 
Serviciul juridic reprezinta interesele Companiei cu organele administratiei locale de stat , in limitele competentelor acordate de Directorul Directiei de Posta .Deleaga autoritatea sa salariatilor aflati pe posturile de conducere de pe nivelele ierarhice imediat urmatoare pentru decizii de rutina . 4 
Ca si responsabilitate serviciul juridic raspunde: 
o in fata Directorului Directiei de Posta de realizarea integrala si la termenele fixate a tuturor prevederilor de plan si a tuturor masurilor stabilite prin deciziile si dispozitiile acestuia ; 
o raspunde material , civil sau penal dupa caz , in conformitate cu reglementarile legale in vigoare , pentru neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor, lucrarilor si sarcinilor ce-i revin , precum si pentru legalitatea datelor din documentele pe care le semneaza . 
Serviciul juridic asigura conformitatea cu normele legale a tuturor procedurilor , activitatilor si actelor oficiale ale institutiei .De asemenea , compartimentul ofera consultatii juridice si avizeaza , pentru legalitate , toate activitatile specifice institutiei. 
Serviciul juridic aproba : 
o deplasarile in tara a salariatilor Directiei de Posta ; 
o programarea efectuarii concediilor de odihna pentru personalul de conducere din cadrul Directiei de Posta; 
o Intreruperea concediilor de odihna se rechemare pentru personalul de conducere al compartimentelor si a personalului de executie al Directiei de Posta; 
o Palnurile si tematicile si obiectivele controalelor effectuate de compartimentele din cadrul Directiei de Posta; 
o Defalcarea pe subunitati a Bugetului de Venituri si Cheltuieli al Directiei de Posta; 
o Documentele ce implica cheltuieli , conform reglementarilor; 
o Rezultatele inventarierii anuale a patrimoniului; 
o Fisele de post ale sefilor compartimentelor si modificarile acestora 
o Schemele de organizare ale subunitatilor postale , cu respectarea incadrarii in indicatorii aprobati; 
o Statul de functii pe Directia de Posta in concirdanta cu organigrama in vigoare; 
o Organizarea reuniunilor de lucru; 
o Referate pentru transformari de posture operative si redistribuirea acestora cu respectarea ordinelor si dispozitiilor Directiei de Posta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Posta Romana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Contractul Colectiv de Munca 2008-2018 -Compania Nationala Posta Romana 
Regulamentul Intern - C.N.P.R. 
Codul Muncii -Raspunderea Juridica


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!