Politici Publice

Extras din referat Cum descarc?

Exista un fenomen des intalnit atat in mediul rural cat si in orasele mari aglomerate si se refera la agresivitatea cainilor comunitari fata de cetateni. Acestia sunt caini fara stapan iar numarul lor e in crestere de la o zi la alta. Cunoscuti si sub numele de maidanezi ei pun in pericol siguranta cetateanului.
In afara de agresivitatea pe care o manifesta, tulbura linistea cetatenilor pe timpul noptii, imprastie deseurile menajere din punctele de colectare, pot transmite boli, degradeaza spatiile verzi si sperie copii si batranii. 
Privita si din alt plan prezenta lor in spatiul public (flamanzi, bolnavi, agresivi) este neplacuta si afecteaza imaginea tarii noastre, mai ales in aceasta etapa de "trait bine" si de candidata a tarii la integrarea in Uniunea Europeana.
Aceasta situatie a fost greu de solutionat la noi in tara in conditii moderne, civilizate si sigure si in concordanta cu prevederile art.III-121 din Constitutia Europeana, cu Conventia Europeana pentru Protectia Animalelor, cu Legea 205 din 26.05.2004 care a fost aplicata in multe tari din Europa, America, Asia etc. si care se refera la un program de sterilizare a cainilor comunitari. Esecul s-a datorat fondurilor mereu insuficiente pentru asigurarea asistentei medicale, pentru construirea de adaposturi sau clinici veterinare in care sa se efectueze sterilizarea lor. Se stie ca Bucurestiul are doar 2 adaposturi - Pallady si Chiajna a caror capacitate este de 350 - respective 700 animale = fata de cifra de 60.000 de maidanezi cat aproximizeaza presa.
2. DENUMIREA POLITICII PUBLICE
SIGURANTA MAIDANEZILOR, SIGURANTA CETATENILOR
3. SCOP
- respectarea unuia din dreptului fundamentale ale cetateanului si anume:
dreptul la libertate si protectie prin derularea unui plan de gestionare, adapostire si sterilizare a cainilor comunitari cu implicarea scocietatii civile
4. OBIECTIVE 
GENERALE:
Protectia cetatenilor prin reducerea numarului de caini maidanezi de pe domeniul public cu finantare asigurata de societatea civila si eventuali sponsori
Protejand animalele, protejam viata si sanatatea cetatenilor.
SPECIFICE: 
- instituirea unei taxe cetatenilor iubitori de animale si a celor interesati;
- scutire de impozit pentru familiile care adapota un caine din adapost;
- folosirea adaposturilor existente eventual construirea lor acolo unde e cazul;
- un program de capturare a cainilor comunitari;
- asigurarea unui serviciu specializat care sa se ocupe cu gestionarea, adapostirea si sterilizarea cainilor maidanezi;
- imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor;
- limitarea riscurilor de transmitere a bolilor parazitare si infecto-contagioase
- respectarea normelor de capturare, transport, hranire, asistenta medicala, eventuale adoptii, revendicare sau euthanasie prevazute in Legea 227/2002, anexele 1-4;


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!