Planul de Afaceri al Pizzeriei Chilliada

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Descrierea afacerii 2
Echipa si managementul firmei 3
Prezentarea produselor si a serviciilor 3
Analiza pietei 4
Obiective 5
Strategia afacerii & implementare 5
Informatii financiare 6


Extras din referat Cum descarc?

Introducere :
Planul de afaceri curent se bazeaza pe ideea deschiderii unei pizzerii Pizzeria va fi deschisa in centrul orasului Chitila, oras ce nu dispune inca de un astfel de serviciu. Aflata intr-o continua dezvoltare, localitatea de fata prezinta o populatie de aproximativ 15 000 de locuitori, inclusiv un cartier rezidential. Pe langa existenta unui local in care clientii vor putea servi pizza, va exista si posibilitatea de comanda prin telefon si distribuire rapida atat in oras cat si in localitatile vecine, dar si in Bucuresti. Preturile vor putea fi accesibile consumatorilor de rand, dar vom avea si pizza cu ingrediente exotice la preturi ceva mai ridicate. De asemenea, in interiorul localului se vor putea servi atat bauturi racoritoare, cat si bauturi cu continut redus de alcool. Localul nu va fi deschis non-stop, programul de lucru fiind 10-24.
Descrierea afacerii
Ideea de fata consider (si sper) ca este destul de atractiva fata de un potential coinvestitor, in momentul de fata nedispunand decat de jumatate din banii necesari deschiderii afacerii. Deoarece nu vreau sa renunt la aceasta idee de afacere, in cazul in care nu voi gasi un al doilea finantator, voi fi dispus de a face un imprumut la banca, investitia sperand sa fie amortizata in aproximativ 4 ani.
In cazul in care afacerea este prospera, voi lua in calcul o posibila marire a afacerii prin deschiderea mai multor sedii. Acestea vor fi deschise tot in localitatile aflate la periferia Bucurestiului dupa exemplul de fata, dar posibil si in Bucuresti, insa nu in zonele centrale, acestea fiind suprasaturate atat de terasele de tip fast-food, cat si de pizzerii.
Un mare avantaj al afacerii curente este faptul ca dispun de un spatiu de 600 de metri patrati, spatiu aflat chiar in centrul cartierului rezidential nou-construit. Acesti 600 mp consider ca sunt suficienti atat pentru constructia localului cat si pentru amenajarea unei parcari mici de maxim 6 locuri. Localul va avea 200 mp si va cuprinde 3 incaperi : salonul unde se vor putea servi produsele (acesta va fi oarecum impartit la randul lui intr-o sala pentru fumatori si alta pentru nefumatori), dar si o bucatarie si o baie separata pentru barbati si femei. Bucataria nu va fi mai mare de 60 mp si va cuprinde 3 cuptoare pentru preparatul pizzei. Localul va avea 10 mese si va fi decorat intr-un asemenea mod astfel incat vom putea reinvia atmosfera Greciei antice. Astfel, pe langa clientii obisnuiti ai localului, vom putea avea si clienti nostalgici ai acele perioade din istorie.
Din punctul de vedere al echipamentului, investitia principala consider ca este data de cele 4 cuptoare profesionale pentru fabricat pizza. O alta parte a echipamentului cu care este dotata orice pizzerie va fi formata din malaxoare, feliatoare pizza si formatoare pizza. De asemenea, pe langa acestea, pizzeria va avea nevoie atat de tacamuri obisnuite, cat si de vesela speciala pentru taiat si servit pizza. Totodata, pentru afacerea curenta voi avea nevoie de 2 combine frigorifice pentru depozitarea bauturilor racoritoare, dar si de 4 frigidere si congelatoare pentru depozitarea ingredientelor de pizza.
Echipa si managementul firmei
In cazul in care nu voi gasi un partener care sa doreasca sa investeasca in aceasta afacere aceeasi suma de bani ca si mine, voi accepta si un investitor minoritar. In acest caz, in calitate de actionar majoritar, eu voi deveni director general iar acesta director adjunct.
Consider ca pentru o buna functionare a pizzeriei, avem nevoie de un contabil, un administrator al localului, 3 ospatari, 3 bucatari, o persoana care sa spele vasele, o femeie de serviciu, dar si de un bodyguard ce va ajuta la mentinerea linistii in interiorul incintei. Firma va avea alti 2 distribuitori ce vor livra pizza catre domiciliile clientilor. Pentru angajarea acestora, cerinta minima este sa posede un permis de conducere categoria A, livrarea facandu-se cu ajutorul a 2 scutere. Contabilul va tine contabilitatea firmei, iar cerinta minima in materie de studii este o facultate de studii economice. Totodata, pentru a asigura servirea in cele mai bune conditii pentru clientii nostrii, toti ospatarii si bucatarii vor fi angajati numai daca acestia poseda o diploma care sa dovedeasca absolvirea unui curs de specializare. De asemenea, contabilul trebuie sa aiba o experienta in domeniu de minim 2 ani. Aceasta conditie nu este obligatorie si pentru bucatari, planul meu fiind ca inainte sa fie angajati, sa pot sa ii trimit la un curs de antrenare si perfectionare catre o firma colaboratoare, toate aceste conditii fiind puse doar pentru a satisface si cele mai exigente gusturi si pentru ca clientii nostri sa nu plece dezamagiti si sa se poata intoarce cu placere.
Prezentarea produselor si a serviciilor
Un prim avantaj al afacerii consider ca este pozitia strategica a unitatii. Astfel, aceasta fiind situata chiar in apropierea unui cartier rezidential si a unui liceu, dar si a unui loc ce nu prezinta inca o pizzerie sau macar o terasa de tip fast-food, consider foarte buna amplasarea localului. Lipsa concurentei reprezinta principalul atu al aceastei afaceri. Totodata, existenta unui loc de parcare, probabil ca va reusi sa convinga multe persoane sa opreasca si sa serveasca o pizza.
Un alt punct forte cu care sper sa atrag cat mai multi clienti sper sa fie servirea ireprosabila. Aproape tot personalul angajat va avea studii superioare si va fi supravegheat de indeaproape cu camere video.
De asemenea, localul va dispunde de 2 plasme imense ce vor transmite meciuri de fotbal din diverse campionate. Conform unor studii recente, peste 86% dintre persoanele intervievate prefera un local cu televizor in dauna unuia fara. 
Pizzeria va fi decorata in stilul Greciei antice si va cuprinde 10 mese. Vor exista 2 incaperi oarecum separate : un loc pentru fumatori si unul pentru nefumatori. 
Dupa cum am mentionat deja, in cazul in care afacerea va fi profitabila, nu voi ezita deschiderea unor noi pizerii in zonele invecinate. Totodata, voi incerca pe cat posibil sa aduc anumite imbunatatiri localului din Chitila : marirea spatiului de parcare, a angajatilor dar si a numarului de mese, precum si a numarului de cuptoare profesional folosite. De asemenea, voi incerca o diversificare cat mai mare a produselor vandute : pe langa tipurile de pizza deja existente, va putea fi achizitionata si pizza specifica anumitor tari si civilizatii. 
Vor putea fi achizitionate produse la preturi variate, cea mai ieftina pizza fiind doar 10 RON. De asemenea, o alta facilitate a firmei noastre este livrarea produselor la destinatie. Totusi, daca optati pentru aceasta modalitate de cumparare, veti fi nevoit sa platiti si o suma aditionala in functie de adresa la care a fost livrata pizza, dar si numarul de kilometri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Afaceri al Pizzeriei Chilliada.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!