Planificarea Proiectului

Extras din referat Cum descarc?

Identificarea a ceea ce trebuie sa se faca
Primul pas in realizarea procesului este identificarea a ceea ce va trebui realizat, adica scopul muncii. 
In acest stadium se vor identifica elementele majore ale proiectului si descompunerea lor sistematica in piese mai mici si mai mici, pana cand fiecare piesa ajunge la o masura confortabila ce poate fi usor de estimate, executat si monitorizat.
Cateva definitii de baza
Activitatea de sarcini  autorul tinde sa foloseasca cei doi termeni impreuna pentru a descrie o unitate a muncii. Activitatile devin resurse . acestea au o marime finite (timp) si o valoare scontata.
Matricea de repartizare al responsabilitatilor (RAM) Matricea prin care se asociaza elemente din structura organizationala a proiectului cu elemente din structura detaliata orientata pe activitati a acestuia pentru a garanta faptul ca exista o persoana responsabila pentru fiecare element al sferei de cuprindere a proiectului. Se utilizeaza si termenul matrice de atribuire a responsabilitatilor.
Structura de descompunere (WBS)- este un instrument grafic utilizat in planificarea proceselor proiectului.
Pachetul de lucru- acest termen are o varietate de definitii. Pachetele de lucru au doua caracteristici de baza:
" Acestea vor aparea in anumite locuri ca WBS-uri
" Prin executarea unui pachet de lucru se realizeaza rezultate tangibile sau care pot fi verificate.
Descompunerea muncii: munca descompune structura
Identificarea si descompunerea muncii care va fi realizata este punctul logic de pornire in intreaga planificare a procesului. Odata identificate toate activitatile cerute pentru executarea unui proiect, sunteti gata de a crea un plan de proiect complet
Crearea unui WBS
Cateva motive pentru care este inteligent sa creezi un WBS:
" WBS furnizeaza un grafic al reprezentarii muncii,usor de citit, permitand actionarilor sa revina asupra elementelor pierdute din munca.
" Oamenii subestimeaza adesea efortul cerut pentru executarea unui proiect. Un WBS complet subliniaza cat de multa munca se realizeaza de fapt.
" WBS-ul furnizeaza o structura logica pentru estimarea duratei si costului fiecarei activitati , pentru a atribui resurse si responsabilitati acestora.
" WBS reprezinta o sursa excelenta pentri examinarea riscurilor asociate proiectului.
WBS este instrumentul de baza, si probabil cel mai valoros din intregul proces de planificare al proiectului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planificarea Proiectului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!