Plan de Afaceri - SC La Tata SA

Cuprins referat Cum descarc?

1. Sinteza planului de afaceri .pag.2
2. Elementele de identificare a agentului economic pag.3
3. Identificarea si analiza riscurilor .pag.11
4. Analiza pietei .pag.12
5. Descrierea investitiilor necesare pag.17
6. Costurile implementarii afacerii pag.18
7. Proiectii financiare .pag.19


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1: SINTEZA PLANULUI DE AFACERI
Istoricul firmei si activitatea sa:
S.C. La Tata S.A. s-a infiintat in 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 20.000 RON. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530, iar pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1996 la aprox. 85% in anul 2004.
In prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri este de aprox. 12.450 RON, 25% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piata a restaurantului este de 5%, fiind sustinuta de serviciile a 29 de salariati.
Descrierea serviciilor:
Restaurantul La Tata ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.
Piata:
Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile, asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.
Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.
Solicitarile financiare:
Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarat deschiderea unui nou restaurant care vine in intampinarea tendintelor pietei. 
Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesita 270.000 USD. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobanda de 12% pe an. Imprumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.
CAPITOLUL 2: ELEMENTE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC
Prin intermediul restaurantului La Tata, SC La Tata SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 11 ani. SC. La Tata SA s-a infiintat in 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 90.000 RON. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona estica a Bucurestiului. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 75%. Societatea este constituita sub forma unei intreprinderi pe baza de actiuni. 
In prezent societatea dispune de un capital social de 182.200 RON, reprezentat de un numar de 6.200 de actiuni in valoare de 10 RON/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.
Descrierea produselor si serviciilor:
Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa ti hranitoare este in crestere in ultimii ani - conform studiilor de piata efectuate de Agentie de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2004.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC La Tata SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!