Plan de Afaceri - Infiintarea unei Firme de Servicii Software

Cuprins referat Cum descarc?

1. Sinteza planului de afaceri
2. Datele de identificare ale firmei
3. Descrierea afacerii
4. Definirea pietei
5. Descrierea produsului si a serviciilor
6. Planul de marketing
7. Planul operational
8. Organizarea si managementul firmei
9. Situatia economic-financiara a firmei


Extras din referat Cum descarc?

1.Sinteza planului de afaceri
Societatea X este o societate comerciala nou constituita avand asociat unic. Societatea este persoana juridica din Romania, avand forma juridical de societate cu raspundere limitata. Sediul societatii se afla in orasul Y.
Principalul obiect de activitate il constituie designul, implementarea si comercializarea de diferite solutii software, destinate intr-o prima faza persoanelor fizice si intreprinderi mici si mijlocii.
Tinand cont de faptul ca in Romania este inca intr-o perioadade inceput in ce priveste infrastructura informational, iar cererea de servicii IT este mai mare decat oferta de pe piata, patrunderea pe piata se poate realize relative usor.
Prin adoptarea unei strategii de management adecvata afacerii si prin realizarea de investitii periodice pentru sustinerea firmei, aceasta are toate sansele de a se mentine pe piata mult timp de acum incolo si chiar de a ocupa o pozitie pe piata cat mai inalta, intr-un viitor apropiat.
Strategia de inceput este oferirea unor produse superioare calitativ celor concurente, si la un pret diferentiat pe fiacre categorie de consumatori astfel incat sa putem satisface cerintele cat mai multor consumatori.
2. Datele de identificare ale firmei
- Societatea comerciala din punct de vedere a formei doreste a fi "Societate cu raspundere limitata"- SRL
- Denumirea firmei:
- Are ca principal obiect de activitate designul, implementarea si comercializarea de diferite solutii software, cod CAEN 6201
- Capital social: 100.000 EUR
- Sediu social:
- CUI (Cod Unic de Inregistrare): se va stabili
- J-ul: se va stabili
Tabel asociati
Asociati(persoane fizice) Adresa Partea sociala (%)
3. Descrierea afacerii
Tendintele actuale arata o crestere continua de la un an la altul a consumului de produse IT. Piata romaneasca se afla in continuare intr-un stadiu timpuriu al dezvoltarii sale, dar prezinta oportunitati de maturizare pe viitor.
Firmele mari se orienteaza spre clienti cu o putere financiara mai mare in special din strainatate, astfel ca cererea pentru produsele software la nivel national ramane nesatisfacuta de oferta existent, in special pentru produse software destinate firmelor mici si mijlocii si a persoanelor fizice.
La inceput firma va oferi o gama diversa si personalizata de produse software, destinata tuturor celor care au nevoie de aceste servicii in desfasurarea activitatilor lor.
Aceasta activitate are rolul de a oferi o viziune asupra ceea ce e nevoie pe piata si in functie de aceste nevoi se vor selecta acele produse soft care vor satisface cat mai bine acele nevoi si in acelasi timp ofera profitul dorit.
Concomitent cu oferirea unei game largi de produse se va incerca consultanta si servicii de dezvoltare software pentru smartphones si tablet, construirea la cerere a solutiilor mobile personalizate pentru platforma iOS (iPhone, iPad), Android si Windows Phone.
Oportunitatea crearii unei firme in aceasta perioada vine si din scaderea pretului aparaturii de calcul, datorita crizei financiare, ceea ce permite achizitionarea de echipamente de o calitate superioara la un pret inferior celui de anul trecut si probabil celui de anul viitor, cand este posibil sa se inregistreze anumite cresteri.
3.1. Analiza de risc
Pentru a evitarea sau diminuarea riscurilor in cadrul firmei se vor realize specificatii differentiate in functie de complexitatea proiectului. Pentru proiectele de o complexitate mai redusa cum ar fi paginile web cu doar cateva elemente se vor realize si specificatii mai putin detaliate. In schimb pentru proiectele complexe, ce necesita o perioada mai indelungata pentru a fi realizate documentatia trebuie sa fie una consistent, solida. Motivul diferentierii complexitatii documentarii proiectelor este acela ca si aceasta activitate necesita un timp pentru a fi realizata si implicit anumite costuri care cresc cu complexitatea.
Mai mult, pentru proiectele complexe pentru documentare se va folosi metodologia RUP, care este o metodologie larg documentata si astfel ofera un support unui incepator, care are o experienta mai redusa in realizarea de documentary, sa poata realize documentatii solide. Tot aceasta metodologie propune realizarea proiectelor in iteratii successive, in urma carora se va preda o parte a proiectului executabila si testate clientului. In urma acceptarii se va putea trece la urmatoarea iteratie. Acest lucru reduce posibilitatea esecului proiectului deoarece, daca o iteratie nu corespunde atunci se va porni din nou, de la iteratia precedent, nefiind nevoie sa se ia de la zero totul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Infiintarea unei Firme de Servicii Software.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!