II. O descriere generala a afacerii
In urma studiilor efectuate pe piata din Republica Moldova, am ajuns la concluzia ca potentialul reusitei infiintarii unei ferme de iepuri va prezenta un real succes. Momentan, cererea de carne de iepure pe piata prezinta o constanta tendinta de crestere, dar oferta se situeaza mult sub nivelul cererii, principala cauza a acestui aspect este faptul ca persoanele interesate de infiintarea unei ferme de iepuri, foarte greu gasesc toate informatiile cu privire la costurile inceperii acestui gen de afacere.
Am efectuat o analiza proprie a acestui sector de activitate, am studiat legislatia in vigoare, oferta de pe piata si am ajuns la concluzia ca ne vom concentra activitatea pe infiintarea celei mai performante ferme de iepuri din partea de centru a tarii.
Obiectivele noastre sunt:
Anul I de activitate - obtinerea unui efectiv anual de valorificat de 1 000 iepuri.
Anul II de activitate - cresterea cu 50% a efectivului de valorificat.
Anul III de activitate - dublarea efectivului de valorificat din anul II de activitate si infiintarea unei noi ferme de capacitate asemanatoare.
Anul IV de activitate - cresterea efectivului de sacrificat cu 200% pe ambele ferme, fata de anul precedent. construirea unui abator propriu
Acest segment de piata pe care urmeaza sa ne desfasuram activitatea prezinta semnale pozitive de crestere in urmatorii ani, deoarece asa cum am mentionat si mai sus, cererea pentru carnea de iepure este mult mai mare decat oferta momentana pentru acest produs.
Luam in calcul si producerea carnii de iepure pentru export, mai ales din anul patru de activitate, cand ne propunem sa deschidem si propriul nostru abator de sacrificare al efectivului de iepuri.
Voi porni in aceasta afacere impreuna cu unchiul meu , datorita faptului ca el are cunostiintele necesare, este medic veterinar si impreuna dispunem de o suma de bani, care pe langa fondurile ce le vom contracta prin programul de finantare "PARE 1+1" ne vor fi suficienti pentru demararea activitatii.
III. Produse si servicii
Produsul oferit
Datorita faptului ca produsul oferit de ferma noastra este carnea de iepure, vom face o scurta prezentare a caracteristiciilor si beneficiilor consumului de carne de iepure.
Carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa care nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.
La controlul chimic, continutul maxim de azot usor hidrolizabil nu trebuie sa depaseasca 32 mg la 100 de grame de carne. La examenul bacteriologic se admit maxim 3 - 4 coci / mm / camp microscopic.
Daca vom compara carnea de iepure cu cea provenita de la alte animale domestice, aceasta se afla la loc de frunte. Se observa ca aceasta contine 40,15% substanta nutritiva fata de 32,62% cat contine carnea de gaina, 27,11% fata de carnea de porc, 24,61% fata de carnea de vitel si 24,20% fata de carnea de vaca.
In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Ea este dietiteca, sanatoasa, are un continut foarte mic de colesterol fiind recomandata de foarte multi medici nutritionisti si este foarte solicitata pe piata externa.
Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:
- nivelul colesterolului din carnea de iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
- acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.