Plan de Afaceri - Express Pizza SRL

Cuprins referat

AFACEREA 3
Firma 3
Domeniul de activitate 3
Obiectivele 3
PIATA 4
Clientii 4
Produsul si serviciile 4
Segmentul de piata 8
Concurenta 8
ORGANIZAREA SI CONDUCEREA 9
Procesul de productie 9
Conducerea 10
Personalul 11


Extras din referat

I. AFACEREA
A. FIRMA
Firma "EXPRESS PlZZA" SRL cu un capital statutar de 27000 de lei, a fost infiintata la 07.05.2010 si este inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat pe langa Ministerul Justitiei a Republicii Moldova sub numarul 45872.
Intreprinderea ,,EXPRESS PIZZA" SRL este o intreprindere de productie. Activitatea intreprinderii se va axa pe producerea pizzei italiene originale.
Vor exista mai multe tipuri de pizza, clientul avand posibilitatea sa comande oricare in cantitatile dorite la un pret accesibil, de 40 de lei. Pretul pizzei va fi mai mic sau egal cu preturile de pe piata, insa calitatea produsului nostru va fi net superioara.
Investitia necesara este de 327000 mii de lei. Acestea vor fi folosite pentru procurarea utilajelor de productie si materiei prime necesare. In primii ani intreprinderea va utiliza o capacitate de productie de numai la 50%. In urmatorii anii se planifica marirea volumului vanzarilor si ridicarea gradului de utilizare a capacitatii de productie pana la 75%.
B. DOMENIUL DE ACTIVITATE
Intreprinderea va activa in domeniul alimentatiei publice. Scopul intreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei mun. Chisinau cu produse alimentare (pizza). Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea va practica urmatorul gen de activitate:
o producerea si realizarea la comanda a pizzei.
Conform studiilor intreprinse, piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. Cumparatorii vor fi in principal persoanele cu varsta intre 15-40 ani.
C. OBIECTIVELE
Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata intreprinderea va adopta o strategie indreptata spre:
- ridicarea calitatii produsului;
- largirea asortimentului produsului;
- ridicarea nivelului de deservire post-vanzare; 
- stabilirea unii pret convenabil pentru toate paturile sociale.
In viitorul apropiat, daca veniturile de la activitatea vor spori, se asteapta deschiderea noilor filiale in alte sectoare ale municipiului, precum si in alte orase.
II PIATA
A. CLIENTII
Clientii potentiali ai intreprinderii sunt persoanele de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oamenii in varsta. Totusi piata tinta a intreprinderii constituie persoanele varsta carora este intre 15-40 ani.
Pentru ai determina pe clientii sa cumpere produsele fabricate de intreprindere, conducerea va pune accentul, in primul rand, pe calitatea deosebita a serviciilor prestate, rapiditatea deservirii clientului, pretul convenabil, amabilitatea la indeplinirea comenzii, noutatea serviciului si produsului. La toate acestea se mai adauga faptul ca produsele vor fi fabricate din materii prime ecologic pure. 
Clientii potentiali sunt obisnuiti sa frecventeze acest tip de localuri minim o data pe saptamina, luind in consideratie numarul acestora, localul va avea intotdeauna o prezenta de minim 5 persoane pe ora. Fiecare client, in mediu, va cheltui cel putin cite 40 de lei. Prin urmare, clientii ar fi dispusi sa plateasca un pret de 40 de lei pentru o unitate de pizza. 
Caracteristicile de care clientii sunt interesati sunt: gustul deosebit, ingrediente calitative si naturale si o atmosfera placuta a localului. Toate aceste aspecte pot fi regasite in localul nostru, ceea ce ii va determina sa aleaga localul nostru.
B. PRODUSUL SI SERVICIILE
Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza italiana originala va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul firmei noastre este orientat spre satisfacerea nevoilor zi de zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Express Pizza SRL.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!