Plan de Afaceri - Cresterea Iepurilor pentru Blana

Extras din referat Cum descarc?

Sinteza planului de afaceri
M-am gandit la demararea unei afaceri axate pe cresterea iepurilor pentru blana! De ce? Pentru ca blana naturala a fost dintotdeauna exponentul de baza al luxului in moda,iar potentialul reusitei unei ferme de iepuri in Romania cred ca va prezenta un adevarat succes.Iepurii sunt valorosi atat prin blana lor cat si prin carne.Astfel,daca ne hotaram sa crestem iepuri ,pe langa blana vom avea un profit ce nu este de neglijat prin vanzarea carnii.Asemanatoare organoleptic cu cea de pasare, carnea este bogata in proteine si saruri minerale, saraca in grasimi si aproape lipsita de colesterol.
In decursul timpului in tara noastra s-au crescut iepurii in tarcuri exterioare, grajduri pentru taurine, custi dispuse sub cerul liber sau sub soproane, iar mai recent in sisteme intensiv industriale. Daca o lunga perioada de timp in care in exploatatiile cunicule s-au crescut rase pure sau hibrizi rezultati din incrucisari intamplatoare, incepand dupa anii 1980 s-au importat si mentinut in exploatatiile de tip intensiv din tara noastra linii de ascendenti din care s-au obtinut hibrizi performanti.
II Produse si servicii
Produsul oferit de firma noastra este in principal blana de iepure dar ne bucuram si de avantajele carnii acestuia.Iata avantajele care le prezinta cresterea iepurilor:
-Blanitele argasite se pot folosi la confectionarea de caciuli, gulere, jachete, mantouri, manusi etc;
-parul este utilizat in industria de fetru;
-animal de laborator excelent;
-valorifica foarte bine nutreturile vegetale existente in gospodarie;
- pot fi crescuti in spatii reduse si in adaposturi ieftine;
- se inmultesc foarte usor si au un ritm de crestere rapid, putand fi valorificati pentru carne la varsta de 2-3 luni. O iepuroaica, prin produsii ei, poate produce 60-70 kg carne/an;
- au un randament la sacrificare foarte bun (55-60%).
- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
Blana poate fi folosita ca subprodus. 
Iepurii sunt mici ,,fabrici" de blanita. La punctul de tabacire si finisare a peilor se realizeaza prelucrarea primara a pieilor de iepure: jupuire, intindere si uscare la umbra in mediu uscat, ele urmand apoi a fi transportate catre marii producatori de imbracaminte cu, care sunt incheiate contracte de achizitie a blanitelor. Din blana de iepure se confectioneaza caciuli, haine, papuci, ornamente etc... deosebit de apreciate datoria culorilor si finetii lor.
Perioada de inmultire a iepurilor cunoaste un ritm accelerat in perioada de vara aprilie - august, iar cea de taiere este specifica mai mult anotimpurilor reci.
III Programul de marketing si planul de vanzare
Din punct de vedere al analizei pietei, am efectuat o analiza primara in cadrul careia am facut investigatii privind avantajele cresterii acestei specii de animale, cat de mult este valorificata blana de iepuri in Romania ,deasemeni ce preturi practica concurentii nostri pentru a avea o idee in stabilirea ofertei.
Concurenta
In Romania exista ferme de iepuri ,dar acestea sunt create in special pentru valorificarea carnii,nu si a blanii acestora.
Promovarea serviciilor
Am ales varianta contractarii directe a doua abatoare, iar in ceea ce priveste blana urmarim colaborarea cu producatori de textile pentru caciuli,jachete,mantouri,manusi,etc.In acest sens vom folosi promovare prin intermediul internetului,afiselor,pliantelor etc.
Locatia
Am ales ca locatie o pasune in comuna Vernesti,in judetul Buzau posesie proprie in apropiere de casa bunicilor. Este necesara realizarea unei captari de apa pentru a avea apa curenta necesara intretinerii fermei, cat si racordarea la reteaua electrica a localitatii. Un gard inalt si solid va inconjura terenul alocat constructiilor pentru a nu permite accesul oamenilor si al animalelor. Ferma va fi la distanta de marile centre de poluare. In felul acesta iepurii vor creste mai sanatos si mai natural, iar plantele din alimentatia lor vor fi si ele mai putin poluate.
Cel mai important procent din productie va merge catre export.Principala piata de desfacere va fi totusi piata franceza si italiana,in special pentru blanite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Cresterea Iepurilor pentru Blana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!