Plan de afaceri - Cofetăria Sweet

Extras din referat Cum descarc?

1. Sinteza planului de afaceri
Ideea acestei afaceri se refera la o afacere in domeniul alimentatie publice, domeniul de productie a produselor de cofetarie. Oamenii, femeile in general sunt destul de ocupati iar timpul petrecut in bucatarie pentru pregatirea unui desert este extrem de mic, astfel ca laboratorul nostru de cofetarie nu doar ca ofera cele mai bune prajituri, produse atat dupa retete de cofetarie cat si retete de casa, dar le si serveste clientilor intr-un mediu placut, ambiant situat intr-o zona centrala a orasului nostru.
Produsele diverse, proaspete si de cea mai buna calitate vor fi puse la dispozitia clientilor intr-un mod ireprosabil de catre un personal bine instruit atat in ceea ce priveste livrarea la domiciliu cat si servirea in incinta cofetariei.
Succesul firmei va fi adus de catre un manager cu o foarte mare motivatie care va conduce salariati, (patiseri ,cofetari, ospatari, etc), cu o vasta experienta in domeniu, astfel ca vor forma o echipa unita, ale carei scopuri vor fi satisfacerea clientilor si asigurarea succesului firmei.
Resursele financiare care sunt necesare pentru demararea afcerii au fost apreciate ca ajungand la 50.000 lei, intreaga suma este detinuta de catre intreprinzator.
2. Afacerea
2.1 Firma 
In calitate de intreprinzatoare doresc sa infiintez o societate cu raspundere limitata si care are ca obiect de activitate comercializarea produselor de cofetarie. Firma va oferii produse pentru toate categoriile de varsata, atat in comenzi mici cat si in comenzi mari prin livrarea la domiciliu, cat si prin servirea directa a clientilor in cadrul cofetariei intr-un spatiu special amenajat, pe langa aceste produse de cofetarie clientii isi vor putea comanda si bauturi racoritoare, (sucuri, ceaiuri coctailuri).
Personalul angajat in cadrul acestei firme vi calificat cu o bogata experienta in domeniu si spirit de echipa. Aceasta firma isi va desfasura activitatea utilizand un spatiu de 100 mp, laboratorul si sala unde vor fi serviti clienti respectand toate conditiile de igiena impuse de lege. Spatiul este situat intr-o zona imediat in apropierea centrului orasului, si va fi inchiriat.
Doresc sa incep aceasta afacere considerand ca voi avea success deoarece:
- spatiul in care im voi desafasura activitatea este in imediata apropiere a centrului;
- produsele vor fi de buna calitate, diversificate si voi oferii retete noi;
- serviciile inedite oferite de aceasta cofetarie vor fi o noutate in orasul nostru.
2.2 Domeniul de activitate
Firma urmeaza sa aiba ca obiect principal comercializarea produselor de cofetarie.
Apreciez ca afacere care se va desfasura in acest domeniu cu un personal specializat, calificat, care va colabora cu firme care ne vor oferi materie prima de cea mai buna calitate si care va functiona intr-un spatiu bine amplatsar cu un potential mare de dezvoltare.
2.3 Obiectivele 
Un prim obiectiv al firmei este acela de a satisface pe deplin exigentele clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru dulciuri tot mai sanatoase si hranitoare din ultimii ani este in crestere.
Aceasta cofetarie numita " SWEET" intentioneaza sa se impuna pe piata prin calitatea produselor oferite, livrarea la domiciliu si servirea impecabila.
Misiunea, atat a mea in calitate de intreprinzator cat si a angajatiilor va fi aceea de a oferii clientilor nostri un mic rasfat al simturlor gustative, dar si bucuria de a avea la evenimentele importante din viata lor acel edsert care va incanta atat vizual cat si la gust fiecare persoana care va incerca produsele oferite de aceasta firma.
Obiectivele pricipale ale firmei sunt:
- firma sa fie recunoscuta pe piata ca fiind o unitate care se distinge prin calitate si seriozitate;
- obtinerea de profit si recuperarea investitiei intr-un timp cat mai scurt.
3. Piata
3.1 Clientii
Clientii potentiali ai acestei firme vor fi personae de toate varstele si toate categoriile, care isi doresc un desert de buna caliate, insa rasfatati vor fi cu siguranta cei mici. Prin natura produselor si a serviciilor oferite de aceasta firma, ea se adreseaza totur persoanelor indiferent de varsta sau profesie, dar totusi persoanle tinta sunt copiii si adolescentii deoarece cofetaria este apmplasata intr-o zona centrala in apropierea scolilor, liceelor si a facultatii.
Clientii vor veni la sediul firmei, in incinta cofetariei unde vor putea fi deserviti pe la una din cele 10 mese din cadrul cofetariei si prin livrare la domiciliu, sau pot face comenzi la telefon sau la numarul de fax, in incinta cofetariei clientii au posibilitatea de a-si alege produsele atat din vitrina in care sunt expuse cele mai proastete si gustoase prajituri, salate de fructe, torturi, diferite decoratiuni, etc, sau pot consulta catalogul de prezentare a produselor, de unde isi pot alege modele de torturi, diferite decoratiuni.
Clienti vor alege aceasta firme deoarece:
- vor avea o gama larga de produse de unde alege;
- produsele vor fi de calitate si la un pret egal cu cel al concurentei;
- sunt atrasi de calitatea produselor si de profesionalismul personalului.
3.2 Produse si servicii
Cofetaria "SWEET" pune la dispozita clientilor o gama larga de produse, torturi inedite, produse proaspete, torturi pentru nunti, botezuri, torturi aniversare. Aceste torturi sunt de mai multe sortimente: torturi cu nuca, de ciocolata, diplomate, torturi cu fructe confiate diferite creme, toate acestea in functie de preferintele clientilor. Torturile pot avea si diferite forme, decoratiuni acestea iarasi sunt in functie de cerintele consumatorilor, sunte anexate si cateva din modelele oferite clientilor, iar pe langa toate acestea torturile pot avea ca si o glazura deasupra o anumita poza luata dupa pozele aduse de clienti.
Cofetaria mai pune la dispozitia clientilor si o gama larga de prajituri, prajituri care pot fi servite la una din cele 10 mese din cadrul cofetariei, la pachet sau pot fi livrate la domiciliu. Retele acestor prajituri sunt atat retete de laborator cat si retete de casa, pe langa aceste retete oferim clientilor si cozonaci cu nuca, rahat, stafide, cacao, martipan si migdale, salate de fructe asortate cu frisca si inghetata, tarte cu fructe si diferite placinte cu fructe si umpluturi, decoratiuni si figurine de zahar, pe langa toate acestea in incinta cofetariei clentii pot servi si bauturi racoritoare.
Cofetaria "SWEET" pune la dispozitia clientilor mai multe servicii: servici de catering in domeniu, livrare la domiciliu, dar si un serviciu special in cazul in care clienti nostri nu sunt multumiti sau nu isi gasesc tortul acela mult visat ei pot spune designer-uliu nostru ce forma culoare sau decoratiune sa aibe, acesta le va face o mica schita, astfel ca atat clienti cat si cofetari sa aibe o idee despre cum va trebui sa arate tortul in final, de acest serviciu inedit in orasul nostru poate dispune orice client trece pragul cofetarie.
Aceasta cofetarie ofera spre vanzare si traditionalele acadele realizate din zahar de diferite marimi, forme, dimensiuni si culori, bucuria fiecarui copil.
Din incinta cofetariei clientii mai pot cumpara lumanri decorative pentru aniversari, in diverse forme si culori pentru torturi, artificii speciale de pus pe torturi diferite figurine pentru diverse evenimente, figurinele sunt din materiale plastice sau figurine de zahar, tot din glazura sunt facute si frunze flori si alte decoratiuni pentru prajituri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Cofetaria Sweet.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!