Plan de afaceri Bike Mania

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1731
Mărime: 17.33KB (arhivat)
Publicat de: Serafina Florescu
Puncte necesare: 6
BikeMania este o firma de productie si servicii care care va avea ca obiect de activitate producerea si comercializarea bicicletelor. Afacerea va debuta cu un numar mic de angajati (1 manager si 10 muncitori), urmand ca initial sa aiba o productie restransa, iar in scurt timp sa se dezvolte prin formarea unei retele de distributie proprii, atat pentru in tara, cat si pentru strainatate.

Extras din referat

INTRODUCERE

Numele managerului firmei:

Numele firmei : BikeMania Srl

Adresa: Bucuresti, Aleea Botorani, nr 2

Rezumatul executiv:

Prezentarea succinta a afacerii

BikeMania este o firma de productie si servicii care care va avea ca obiect de activitate producerea si comercializarea bicicletelor. Afacerea va debuta cu un numar mic de angajati (1 manager si 10 muncitori), urmand ca initial sa aiba o productie restransa, iar in scurt timp sa se dezvolte prin formarea unei retele de distributie proprii, atat pentru in tara, cat si pentru strainatate.

Descrierea produsului

Gama de produse cu care aparem pe piata cuprinde doua modele adresate unor segmente de piata bine definite. Ambele implementeaza o inovatie de exceptie.

Primul model reprezinta o bicicleta de curse. Caracteristicile principale sunt : greutatea foarte mica (4.200 g), robusteatea si fiabilitatea. Aceste calitati sunt capatate in urma cercetarii intreprinse de patronul firmei, domnul Boranda Bogdan de-a lungul a doi ani de studii amanuntite. Greutatea scazuta este obtinuta printr-un design nou, nonconformist si printr-un material folosit in industria de aeronautica (aliaj titan-crom-nichel-fier457). Clasicul model este abandonat si inlocuit cu unul suplu, o combinatie inedita. Avantajul se regaseste in asamblarea si dezasmblarea cu usurinta a bicicletei in functie de conditiile fruste ale naturii (excursii montane). Al doilea elemnt forte ,care se regaseste si la al doilea model, este noul schimbator de viteze cu roti dintate. Ideea este adaptata de la cutia de viteze a masinilor de Formula 1. In aceasta structura se regaseste un raport de tansmisie mult mai avantajos decat cel obisnuit, acesta variind intre 0.4 si 7.8. Cifrele sunt edificatoare.

Al doilea model reprezinta o bicicleta mountain-bike care aduce nou in gama sa schimbatorul de viteze prezentat anterior, dar cu o rata de transmisie mai scazuta (0.35 - 3.7) , oferind un plus de putere utilizatorului pentru ascensiunea pantelor montane.

Clientii firmei

Clientii firmei vor fi diferentiati pe cele doua produse oferite.

Pentru primul model, bicicleta de curse, beneficiarii principali sunt cluburile sportive de profil. Numarul acestor cluburi este semnificativ si reprezinta o punte de lansarea si promovare a produsului catre sportivii de performanta care-si vor achizitiona astfel de echipamente si pentru uzul personal. Produsul oferit de firma noastra raspunde ultimelor exigente in domeniu , permitand cluburilor romanesti de ciclism sa obtina performante in concursurile internationale. In prezent acestia utilizeaza produse la mana a doua, importate de pe piata occidentala.

Pentru al doilea model , mountain-bike-ul, clientii acopera o plaja mult mai larga, incluzand atat pasionatii in domeniu care vor gasi la firma noastra o multime de accesorii, cat si oameni obisnuiti cu varste de la 10 ani pana la peste 60 de ani. Produsele similare existente pe piata sunt atractive ca prêt, dar cu fiabilitate scazuta.

Beneficiile produselor fata de cele ale competitorilor

Beneficiile produselor noastre aduse clientilor sunt :

- fiabilitate si robustete

- manevrare usoara

- greutate scazuta

- plaja larga a raportului de transmisie

- design deosebit

Firma ofera o gama larga de accesorii ce permit imbunatatirea utilizarii produsului :

- saboti de frana de aliaj azbest-kevlar

- genti cu pereti dubli de duraluminiu

- spite duraluminiu-titan300 duble (2,8mm)

- frana trilian cu actionare dubla si fir transmisie complementar

- far dublu fat acu halogen

- genti cu profil Michellin kevlar-polimer

- sa latex 34 cu aerisire interioara

In cadrul firmei se ofera service de calitate cu promptitudine si profesionalism. Pentru clientii care au achizitionat produsul integral, firma noastra le acorda reduceri la intreaga gama de accesorii.

Volumul pietei

Piata utilizatorilor de biciclete se afla in continua ascensiune. Deoarece bicileta reprezinta o alternativa mai ieftina si mai sanatoasa la mijloacele de transport in comun pe distante scurte si medii, tot mai multi oameni se orienteaza spre achizitionarea unui astfel de produs care pe langa utilitate aduce un spor de sanatate si relaxare organismului.

Cluburile sportive sunt o piata importanta. In ultimii doi ani, datorita mediatizarii competitiilor sportive de ciclism, tot mai multi tineri opteaza spre acest sport ceea ce a dus la o crestere semnificativa a numarului de cluburi din tara. Aceste cluburi necesita o

Preview document

Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 1
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 2
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 3
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 4
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 5
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 6
Plan de afaceri Bike Mania - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Bike Mania.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?