Piata Operelor de Arta Incearca sa Ignore Criza Financiara Mondiala

Extras din referat Cum descarc?

Intr-o lume aflata in cautare de forme alternative de plasament, intr-o perioada in care investitiile la Bursa ori in pietre pretioase par mai degraba riscante, piata operelor de arta s-a dovedit domeniul perfect. Bucurandu-se de noi cereri venite din China, din Rusia, India sau Emiratele Arabe Unite, ea seduce noi colectionari si fonduri financiare. La inceputul lunii mai, a acestui an, faimoasele case de licitatii Sotheby's, la New York, si Christie's, la Londra, au ridicat moralul jucatorilor de pe acest segment de afaceri. Vanzarile la preturi-record ale operelor purtand semnaturi ilustre, precum Claude Monet si Edvard Munch, prilejuite de sezonul licitatiilor de primavara, de la New York, au permis atenuarea temerilor unui impact al crizei financiare americane asupra pietei internationale a artei. Desfasurate in vastele sali ale Sotheby's, achizitiile au atins un total de 512 milioane de dolari, mult deasupra estimarilor si in conditiile in care colectia prezentata a fost mai restransa comparativ cu aceea de anul trecut. 
Printre punctele forte ale licitatiei s-au numarat capodoperele lui Pablo Picasso si Paul Cezanne, dar recordurile au fost atinse de artisti precum Alberto Giacometti, Auguste Rodin si Joan Miro. 
,,Podul feroviar de la Argenteuil", un tablou de Monet, datand din 1873, a fost cumparat cu 41,4 milioane de dolari, devenind, astfel, cea mai scumpa lucrare a acestui pictor vreodata vanduta.
,,Four girls on the bridge", apartinand lui Edward Munch si descrisa de Sotheby's drept ,,una dintre capodoperele percutante, pline de furie si moderne", a fost achizitionta cu 30,8 milioane dolari, alt record pentru artistul norvegian. 
In acelasi timp, de partea cealalta a Atlanticului, la Christie's, un nud al artistului britanic de origine germana, Lucian Freud, a fost adjudecat cu aproape 34 milioane de dolari. Este tot un record, dar pentru un artist in viata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Operelor de Arta Incearca sa Ignore Criza Financiara Mondiala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!