Piata Cardurilor

Extras din referat Cum descarc?

Piata cardurilor din Romania se apropie, probabil, de circa 10 milioane de unitati, a apreciat, ieri, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, la seminarul "Cards Forum", organizat de Finmedia. "Ne apropiem de ceea ce se intampla in tarile civilizate din Europa, adica utilizarea mai mica a numerarului", a afirmat Ghetea. Cu toate acestea, Romania se afla mult in urma fata de restul statelor europene in privinta numarului de terminale POS si acceptarea cardurilor.
Sursa: gardianul.ro
Cu zece ani in urma, romanii au descoperit pentru prima oara cea mai teribila inventie din domeniul financiar-bancar. Si le-a placut. La un deceniu de la aparitie, piata cardurilor din Romania este una dintre cele mai dinamice.
Intr-un deceniu de card, numarul cardurilor active din Romania a ajuns la peste 8,5 milioane, iar piata acestora poate fi comparata ca dinamism doar cu cea a telefoniei mobile. Bancile si dezvoltarea fara precedent a activitatii de retail au introdus cardul in banalul cotidian, dar mai este mult de lucru pentru ca romanii sa scape de cultul numerarului. Cardul ca instrument de plata reprezinta alternativa la plata in numerar si una dintre cele mai eficiente arme de lupta impotriva cash-ului. In Romania sint in circulatie 8,5 milioane de carduri bancare valide si alte 600.000 de carduri de credit emise de institutii financiare nebancare. Reteaua de acceptare a ajuns la 5.300 de automate bancare si 40.000 de POS-uri, majoritatea instalate la comercianti pentru a facilita platile prin card. Acesta a devenit un fenomen de masa si in Romania. Un studiu realizat de No-cash arata in detaliu transformarile profunde de pe piata platilor fara numerar de la noi, dar si cit mai este de lucru pentru ca Romania sa ajunga din urma statele UE din acest punct de vedere.
De ce-si face romanul card
Intr-un sondaj efectuat in cursul lunilor august-septembrie a.c. in rindul emitentilor de card, majoritatea acestora (78%) au considerat ca principalul motiv pentru care romanul isi deschide un cont de card este pentru a i se transfera salariul, indiferent daca aceasta este decizia clientului sau a angajatorului sau. Urmatorul motiv este obtinerea unui card de credit. Asadar, numarul de carduri nu depinde neaparat de numarul de sucursale. Chiar daca pe o anumita piata exista un numar relativ insuficient de unitati bancare, o promovare eficienta a cardului va conduce la cresterea numarului de clienti. Cardul ca produs are o putere de ,,bancarizare" mai mare decit cea exercitata de simpla existenta a unei sucursale bancare. Piata cardurilor este inca departe de a se plafona, astfel incit va continua sa influenteze decisiv si in urmatorii ani procesul de atragere de noi clienti in sistemul bancar. Acest lucru este confirmat chiar de catre emitenti, care, in acelasi sondaj, considera ca nu toti angajatii isi primesc salariile in conturi de card. Practic, 19 din 24 de banci emitente care s-au exprimat considera ca maximum 70% dintre angajati detin


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Cardurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!