Peter Drucker

Extras din referat Cum descarc?

Povestea lui Peter Drucker este povestea managementului insusi. Este povestea dezvoltarii corporatiei moderne si a managerilor care organizeaza munca. Fara analizele sale este aproape imposibil sa-ti imaginezi dezvoltarea corporatiilor prezente acum in intreaga lume. 
Parintele managementului a decedat la inceputul lunii noiembrie, la 95 de ani. Cel mai important ganditor in domeniul managementului din ultimul secol, a scris 39 de carti (ultima ,,The Effective Executive in Action" urmeaza sa fie publicata in ianuarie 2006) si mii de articole. A fost un guru al elitei corporatiste de pretutindeni, nu numai in Europa sa nativa si in America de adoptie, dar si in Japonia si in regiunile in curs de dezvoltare. Un om de afaceri sud-coreean foarte devotat ideilor acestuia chiar si-a schimbat prenumele in Mr. Drucker. Misiunea sa a fost de a convinge intreaga lume ca managementul conteaza - ,,Managementul este o parte importanta a institutiilor... partea care transforma o multime intr-o organizatie si eforturile oamenilor in performanta".
A reusit oare sa convinga? Un lucru este sigur. A schimbat cursul a mii de afaceri. El a facut doua mari revolutii la General Electric - prima data cand General Electric a pus in practica descentralizarea radicala pe care el o promova in anii *50 si a a doua oara in anii *80 cand Jack Welch a reconstruit compania pe baza credintei lui Drucker ca ar trebui sa renunte daca afacerea pe care o conduce nu este prima sau a doua de pe piata. 
Doua intrebari care au tranformat General Electric 
Drucker observa tot timpul, strangea tot felul de idei simple care deseori dau rezultate uluitoare. La putin timp dupa ce Welch a devenit CEO la General Electric in 1981, a stat de vorba cu Drucker. Acesta i-a pus doua intrebari care au schimbat iremediabil cariera lui Welch. ,,Daca nu ai fi lucrat deja in domeniu, ai fi intrat acum? si ,,Daca raspunsul e nu, ce ai de gand sa faci in privinta asta?". Acesta intrebari i-au inspirat lui Welch prima mare idee de transformare a afacerii: orice afacere din grupul General Electric trebuie sa fie primul sau al doilea jucator pe piata in care activeaza. Daca nu, afacerea va fi repusa pe picioare, vanduta sau inchisa. A fost punctul central al strategiei care l-a ajutat pe Welch sa transforme GE intr-una dintre cele mai de succes corporatii americane din ultimii 25 de ani. 
Munca lui Drucker la GE este instructiva. Niciodata nu a oferit directorilor executivi raspunsuri clare si concise la problemele lor ci mai degraba a conturat intrebarile care ar putea scoate la iveala problemele mult mai grave care stateau in calea performantei. ,,Treaba mea este de a pune intrebari. Tu esti cel care trebuie sa gaseasca raspunsurile", i-a spus unui client. 
Chiar daca meritele sale sunt sau nu recunoscute, organizarea si modul in care se practica managementul azi deriva in principal din gandirea lui Peter Drucker. |ntr-o lume a explicatiilor fixe si neconvingatoare, a lectiilor simpliste in PowerPoint, el a inteles ca slujba de a conduce oameni si institutii presupune multe lucruri complexe. El a invatat generatii de manageri importanta selectarii celor mai buni oameni, a focusarii pe oportunitati si nu pe probleme, a cresterii grijii fata de client si a nevoii de a intelege care sunt propriile avantaje competitive care trebuie continuu rafinate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Peter Drucker.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!