Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2749
Mărime: 20.04KB (arhivat)
Publicat de: Dan Timofte
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Tema: De elaborat o fisa de consultanta cu privire la accesarea de fonduri structurale si de coeziune europene.

PENSIUNE AGROTURISTICA ,,TARAMUL DACILOR”

MASURA 313

1. Prezentarea problemei

1.1 Cauze/efecte

Prezentul proiect este conceput pentru ca structura de primire turistică de tip cabană, propusă spre finantare să respecte cele mai exigente cerine ale clientilor precum si cerintele categoria de clasificare 3 stele mentionate în Ordinul 1296 din aprilie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice, privind clasificarea structurior de primire turistică.

Turismul poate fi considerat o ’’mină de aur’’ a economiei românesti, un domeniu a cărui exploatare poate aduce beneficii de necontestat, de la crearea de locuri de muncă, până la atragerea de sume importante de bani.

Într-o societate urbanizată, chemarea către mediul rural si stilul de viată rural devine din ce în ce mai puternică. Locuitorii de la orase se întorc la locurile de origine si la modul de viată simplu al „vremurilor de altădată”. Acestea reprezintă câteva din motivatiile care au determinat o crestere a turismului rural în România, care din păcate nu este suficient dezvoltat din punct de vedere al calităii si numărului de locuri de cazare precum si al serviciilor recreationale oferite.

Categoriile de turisti care preferă practicarea turismulului rural acoperă un spectru larg de interese, de la ecoturistul care este interesat de implicarea în protectia si conservarea mediului, agroturistul, interesat să experimenteze stilul de viată al gospodăriilor rurale; turistul activ care se lasă atras de activităile în aer liber până la interesele mai generale ale geoturistului care apreciază frumusetea peisajelor, cultura si traditiile rurale.

La nivel national, turismul rural si agroturismul au cunoscut o amploare considerabilă, fiind o permanenă în dezvoltarea socio-economică a spatiului rural. Oferta turistică din spatiul rural românesc se concentrează în ariile de munte, de deal, deltă si litoral, unde arhitectura populară, tradiiile si obiceiurile populare, artizanatul, portul si folclorul popular, gastronomia specifică constituie atractiile turistice cele mai căutate.

Cu toate asertiunile de mai sus in studiul pe care l-am elaborat cu o echipa de experti care a scanat si documentat raportul intre potentialul turistic, calitatea serviciilor si oportunitatile pe care le ofera turismul romanesc pe deoparte si cresterile economice reale pe de alta parte s-a constatat ca exista de la an la an, un coeficient diminuat cu privire la indicatorii de impact si la cresterea reala a afacerilor in turism. Din analizele facute reiese ca principala cauza care greveaza durabilitatea este legata de slaba promovare a serviciilor turistice si adresabilitatea noconforma si nediferentiata intre serviciile de baza, serviciile periferice principale si serviciile periferice secundare.

1.2 Justificare nevoie

Beneficiarul proiectului va avea în vedere promovarea serviciilor turistice oferite de cabana agroturistică, categoria de clasificare trei stele si prelungirea duratei de sejur a turistilor in zona satmareana, oferindu-le atât serviciul de bază (cazarea) cât si serviciul periferic principal (asigurarea mesei) si servicii periferice secundare recreationale specifice activitătii de turism (cicloturism, plimbări în aer liber, participarea la festivaluri organizate de beneficiarul proiectului în incinta cabanei turistice, precum si organizarea de seminarii, conferinte si cursuri, etc.).

2 Prezentarea scopului si obiectivelor viitorului proiect

Obiectivul general:

Optimizarea si dezvoltarea structurata a mecanismelor de promovare a serviciilor turistice în zona rurală din satul Mediesu Aurit, judetul Satu Mare.

Obiectivele specifice ale investiei:

Cresterea numărului de turisti si a duratei vizitelor, prin mecanisme de marketing diversificat in vederea cresterii valorii adăugate în activităti de turism si a obtinerii unei cresteri economice de 7% anual pe o perioada de doi ani de zile si cresterea gradului de ocupare in serviciile de baza cu 6%.

3. Lista principelelor activitati

-Activitati de promovare.

-Activitati de extindere si modernizare

-Creare de spatii de relaxare si agrement pentru turisti.

Preview document

Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 1
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 2
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 3
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 4
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 5
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 6
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 7
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 8
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 9
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 10
Pensiune agroturistică Tărâmul Dacilor - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Pensiune Agroturistica Taramul Dacilor.doc

Alții au mai descărcat și

Înființarea unei pensiuni agro-turistice

PARTEA I - DESCRIEREA SOLICITANTULUI A. DATE GENERALE PRIVITOARE LA SOLICITANT A.1. Denumirea / Numele solicitantului : Denumire solicitant...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Înființare pensiune turistică - La casa moțească, în Comuna Vidra

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Scopul acestui plan de afaceri este de a obţine Fonduri Europene pentru construirea unei pensiuni în mediul rural...

Te-ar putea interesa și

Fundu Moldovei

FUNDU MOLDOVEI Fundu Moldovei este o comună reprezentativă pentru zona de munte a Bucovinei, ca vatră etnofolclorică deosebit de interesantă,...

Ai nevoie de altceva?