Particularitatile managementului strategic in organizatiile neguvernamentale

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I. Elemente generale ale ONG
1.1 Istoricul organizatiilor neguvernamentale 
1.2 Rolul organizatiilor neguvernamentale in societate
1.3 Similitudine si diferente dintre ONG-uri, organizatii de profit si organizatii publice
CAPITOLUL II
2.1. Leadership. Importanta liderului in elaborarea si sustinerea strategie
2.2. Definirea strategiei. Proprietatile unei strategii eficace
2.3. Planificarea strategica. Decizia strategica
2.4. Implementarea deciziei strategice
2.5. Monitorizarea organizatiilor neguvernamentale
CAPITOLUL III
3.1. Studiu de caz - AIESEC
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales acasta tema pentru a explica celor nestiutori ce este o organizatie neguvernamentala si pentru a intari cunostintele celor cunoscatori in legatura cu ONG-urile.
Am considerat aceasta tema importanta, demna de o prezenatare ca acesta datorita nobletei pe care o prezinta toti cei care participa la activitati de voluntariat, toti cei care sunt implicati in diverse proiecte de sprijinire a persoanelor aflate in dificultate sau proiecte ce promoveaza dezvoltarea sociala si economica durabila. 
Am ales aceasta tema datorita tuturor persoanelor care din propria initiativa se transforma in ,,ingerii pazitori" ai celor pe care ii ajuta pentru a le da speranta si putere de a-si depasi conditia si pentru a incuraja si alte persoane sa faca acest lucru.
Lucrarea este structurata in doua parti, dupa cum urmeaza:
1. Abordarea teoretica
o Capitolul I
o Capitolul II
2. Abordare practica
o Capitolul III
CAPITOLUL I 
ELEMENTE GENERALE ALE ONG-URILOR
1.1. Istoricul organizatiilor neguvernamentale
In anul 1751 a fost infiintata prima institutie de asistenta sociala cu caracter public, azilul de femei ,,Domnita Balasa". In aceeasi perioada, Spitalul Coltea oferea tratament gratuit celor saraci. In anul 1876 a fost infiintata prin decret regal Societatea Romana de Cruce Rosie.
Perioadei de avant economic dintre 1920-1929 ii corespunde cel mai mare numar de asistare sociala infiintate din initiativa privata din intreaga perioada moderna a Romaniei de pana atunci.
La 1 ianuarie 1936, recensamantul institutelor de asistenta sociala a aratat existenta unui numar mare de entitati in care voluntariatul era esential, din care o mare parte erau de initiativa privata. Domeniile asistentei sociale inventariate sunt prezentate in continuare:
o Asistenta si ocrotirea copiilor
o Asistenta si ocrotirea tineretului
o Asistenta de familie
o Asistenta adultilor orbi si surdo-muti
o Combaterea vagabondajului si a cersetoriei
o Oficii de octrotire la nivel comunal
o Asistenta sanitara si medicala
o Invatamant de ocrotire si asistenta sociala
o Asistenta invalizilor, orfanilor si a vaduvelor de razboi.
ONG Romania- ofera consultanta pentru afaceri, identificarea de surse de finantare, realizarea de proiecte, servicii de marketing on-line, design site-uri web, servicii multimedia, traduceri, prelucrari de texte. Agentia pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale functioneaza ca un centru de resurse pentru organizatii nonprofit- oferind informatii, instruire si asistenta tehnica celor interesati.
- AID-ONG actioneaza in favoarea unui mediu stimulativ pentru organizatii neguvernamentale si pentru promovarea voluntariatului.
- Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania gestioneaza site-ul www.uniuneaeuropeana.ro prin care sunt oferite informatii despre normele Uniunii Europene privitoare la protectia consumatorilor si certificarea provenientei.
- Centrul de Asistenta Rurala
- Centrul de Asistenta Umanitara si Protectie Sociala SANSE EGALE- misiunea fundatiei CAUPS este sprijinirea persoanelor aflate in dificultate, promovarea dezvoltarii sociale si economice durabile, protectia si conservarea habitatului natural.
- Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului
- Centrul de Informare pentru Romania- RICIR- are drept obiectiv sprijinirea dezvoltarii ONG-urilor din Romania care se ocupa de persoane aflate in situatii dificile (persoane afectate de HIV/SIDA, alcoolici, bolnavi cronic, persoane cu dizabilitati fizice, persoane cu dificultati mentale, bolnavi psihic, copii abandonati sau orfani, copiii strazii, femei afectate de violenta domestica sau discriminate in societate, rromi sau alte minoritati etnice,refugiati, saraci sau persoane fara locuinta), oferind informatii privind organizatii similare din Romania sau din strainatate, oportunitati de finantare sau sprijin accesibile, medierea de parteneriate cu diverse organizatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitatile managementului strategic in organizatiile neguvernamentale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Boboc Ion - << Managementul organizatiilor Non-Profit", Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, 2004;
2. Cornescu V. Marinescu P., Curteanu D. Toma S., ,,Management", Editura Universitatii din Bucuresti, 2003;
3. Ioan Strainescu, Ben-oni Ardelean, ,, Managementul ONG", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 2007;
4. www.aiesecbucharest.ro ;


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!