Organizația non-guvernamentală Team Work

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2343
Mărime: 66.46KB (arhivat)
Publicat de: Eufrosina Demeter
Puncte necesare: 6
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Extras din referat

În România studenţii se confruntă cu o mare problemă după absolvirea facultăţii, experinţa practică. Cunoştinţe teoretice şi tone de informaţii acumulate pe parcursul anilor de studio. Majoritatea studenţilor licenţiaţi nu au aproape nici un fel de experienţă practică în câmpul munci (în afară de săptămânile de practică obligatorii la fiecare sfîrşit de an). După finisarea ciclului de studiu fiecare absolvent speră să-şi găsească un loc pe piaţa muncii în domeniul licenţiat. În scurt timp după începerea căutarilor se izbeşte de un zid dur al realităţi, potenţialii angajatori nu prea sunt intetresaţi de cunoştinţele teoretice acumulate în facultate ci aplicarea lor în practică, întrebarea fregventă la orice interviu este: Ce ştii să faci? având în vedere faptul că majoritatea tinerii nu prea au ce să răspundă la această întrebare uneori poate stârni râsetele compătimitoare ale potenţialului angajator care strînge din umeri. Există o incompatibilitate între ceea ce caută un angajator de la un om la început de drum şi ceea ce poate să ofere acesta în raport cu timpul pe care îl alocă unor experienţe practice în perioada facultăţii.

În acest proiec vreau să prezint o asociaţie, Team Work, este o organizaţie pentru tineri, non guvernamentală, non-profit axată pe învăţare prin managementul de proiect. Asociaţia a luat naştere în noiembrie 2002 cu sprijinul Rectoratului Universităţii din Bucureşti. La momentul de faţă acestă asociaţie are două filial una la Cluj-Napoca (din 2007); Craiova (din 2008). Fondatorii Team Work sunt: studenţi; doctoranzi, absolvenţi de MBA, cadre universitare. Membrii activi ai organizaţiei trec printr-un proces de recrutare şi selecţie la începutul fiecărui an universitar. În majoritatea cazurilor absolvenţii de facultate nu au experienţa necesară pentru a răspunde cerinţelor pieţei. Acestă organizaţie vine în ajutor şi încearcă să umple acest gol, să ofere un mediu în care studenţii pot să aplice cunostinţele teoretice în practică.

Motivul alegerii acestui subiect mi-a fost oferit de valorile şi obiectivele promovate de acestă organizaţie:

Valorile

- profesionalismul – pentru că studenţii pot fi foarte buni profesionişti;

- lucrul în echipă – pentru că numai aşa se construiesc marile succese;

- voluntariatul – pentru că oamenii de calitate pot da totul fără a cere nimic.

Obiectivele

- promovarea în rândul studenţilor a unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă;

- familiarizarea studenţilor cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte;

- valorificarea practică a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor;

În acest proiect voi încerca să răspund la două întrebari pe care mi le-am pus când am descoperit acestă asociaţie. Care este misiunea acestei organizaţii şi ce beneficii adduce societăţii?

Ca orice organizaţie non-guvernamentală, Team Work vrea să ajute o anumită categorie socială să depăşească unele probleme cu care se confruntă, în cazul nostrum ne axam pe tinerii absolvenţi. Misiunea acestei organizaţii este de a oferi sprijin tinerilor specialişti, oportunitatea acumulării experienţei necesare, prin activităţi de voluntariat, a încadrării eficiente pe piaţa muncii.

Echipa de bază a ONG-ului încercă să utilizeze metode şi structuri evolutive, urmăreşte indicatori de performanţă şi rezultate. Prin acţiune lor incercă integrarea contextelor reale, crearea contextelor noi pentru viitoarele experimente, gestionarea resurselor şi proiectele desfăşurate. Lucrul în echipă defineşte implicarea în proiecte prin roluri, competenţe asimilate, responsabilităţi clar definite şi directive realiste.

Pentru a creea un mediu cât mai aproape de realitate, acestă organizaţie a încercat să emită structura unei companii care este formată din cinci departamente. Departamentele sunt formate din tinerii interesaţi în domeniile respective şi coordonate de tineri, astfel încât voluntarii să îşi poată desfăşura activitatea într-un context cât mai apropiat de cel de pe piaţa muncii. Prin voluntariat, se intelege, atribuţii constructive prin care organizaţia propunem noilor membri să obţină experienţă, idea promovată de asociaţie este: să oferim înainte de a cere.

Preview document

Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 1
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 2
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 3
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 4
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 5
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 6
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 7
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 8
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 9
Organizația non-guvernamentală Team Work - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Organizatia Non-Guvernamentala Team Work.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Fundația Terra Mileniul III

1. Prezentare generala: Fundatia TERRA Mileniul III este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit de protectie a mediului,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?