Organizatia Non-Guvernamentala Team Work

Extras din referat Cum descarc?

In Romania studentii se confrunta cu o mare problema dupa absolvirea facultatii, experinta practica. Cunostinte teoretice si tone de informatii acumulate pe parcursul anilor de studio. Majoritatea studentilor licentiati nu au aproape nici un fel de experienta practica in campul munci (in afara de saptamanile de practica obligatorii la fiecare sfirsit de an). Dupa finisarea ciclului de studiu fiecare absolvent spera sa-si gaseasca un loc pe piata muncii in domeniul licentiat. In scurt timp dupa inceperea cautarilor se izbeste de un zid dur al realitati, potentialii angajatori nu prea sunt intetresati de cunostintele teoretice acumulate in facultate ci aplicarea lor in practica, intrebarea fregventa la orice interviu este: Ce stii sa faci? avand in vedere faptul ca majoritatea tinerii nu prea au ce sa raspunda la aceasta intrebare uneori poate starni rasetele compatimitoare ale potentialului angajator care stringe din umeri. Exista o incompatibilitate intre ceea ce cauta un angajator de la un om la inceput de drum si ceea ce poate sa ofere acesta in raport cu timpul pe care il aloca unor experiente practice in perioada facultatii. 
In acest proiec vreau sa prezint o asociatie, Team Work, este o organizatie pentru tineri, non guvernamentala, non-profit axata pe invatare prin managementul de proiect. Asociatia a luat nastere in noiembrie 2002 cu sprijinul Rectoratului Universitatii din Bucuresti. La momentul de fata acesta asociatie are doua filial una la Cluj-Napoca (din 2007); Craiova (din 2008). Fondatorii Team Work sunt: studenti; doctoranzi, absolventi de MBA, cadre universitare. Membrii activi ai organizatiei trec printr-un proces de recrutare si selectie la inceputul fiecarui an universitar. In majoritatea cazurilor absolventii de facultate nu au experienta necesara pentru a raspunde cerintelor pietei. Acesta organizatie vine in ajutor si incearca sa umple acest gol, sa ofere un mediu in care studentii pot sa aplice cunostintele teoretice in practica. 
Motivul alegerii acestui subiect mi-a fost oferit de valorile si obiectivele promovate de acesta organizatie:
Valorile
- profesionalismul - pentru ca studentii pot fi foarte buni profesionisti;
- lucrul in echipa - pentru ca numai asa se construiesc marile succese;
- voluntariatul - pentru ca oamenii de calitate pot da totul fara a cere nimic.
Obiectivele
- promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa;
- familiarizarea studentilor cu diverse medii organizationale prin desfasurarea de proiecte;
- valorificarea practica a cunostintelor teoretice ale studentilor;
In acest proiect voi incerca sa raspund la doua intrebari pe care mi le-am pus cand am descoperit acesta asociatie. Care este misiunea acestei organizatii si ce beneficii adduce societatii? 
Ca orice organizatie non-guvernamentala, Team Work vrea sa ajute o anumita categorie sociala sa depaseasca unele probleme cu care se confrunta, in cazul nostrum ne axam pe tinerii absolventi. Misiunea acestei organizatii este de a oferi sprijin tinerilor specialisti, oportunitatea acumularii experientei necesare, prin activitati de voluntariat, a incadrarii eficiente pe piata muncii. 
Echipa de baza a ONG-ului incerca sa utilizeze metode si structuri evolutive, urmareste indicatori de performanta si rezultate. Prin actiune lor incerca integrarea contextelor reale, crearea contextelor noi pentru viitoarele experimente, gestionarea resurselor si proiectele desfasurate. Lucrul in echipa defineste implicarea in proiecte prin roluri, competente asimilate, responsabilitati clar definite si directive realiste.
Pentru a creea un mediu cat mai aproape de realitate, acesta organizatie a incercat sa emita structura unei companii care este formata din cinci departamente. Departamentele sunt formate din tinerii interesati in domeniile respective si coordonate de tineri, astfel incat voluntarii sa isi poata desfasura activitatea intr-un context cat mai apropiat de cel de pe piata muncii. Prin voluntariat, se intelege, atributii constructive prin care organizatia propunem noilor membri sa obtina experienta, idea promovata de asociatie este: sa oferim inainte de a cere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizatia Non-Guvernamentala Team Work.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!