Organizarea Primăriei Iași

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Documentul care atesta infiintarea Primariei municipiului Iasi este Legea comunala din 1864, votata de Adunarea generala a Romaniei (Parlamentul) in ziua de 9 martie 1864 si promulgata sub nr. 394 de catre Alexandru Ioan Cuza la data de 31 martie 1864. Astfel, un nou capitol se deschidea in istoria administratiei comunale moderne prin infiintarea Primariei. Primul primar al Iasilor a fost Dimitrie Gusti care a condus municipiul in cinci mandate, de numele sau fiind legate multe din realizarile edilitare ale acelor vremuri.

Actualul sediu al primariei este fostul Palat Roznovanu, situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. Primaria municipiului Iasi este organizata si functioneaza ca autoritate a administratiei publice locale.

Primaria, ca o structura functionala cu activitate permanenta este constituita din primar, viceprimar, secretar si aparatul propriu al consiliului local si duce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii. Aparatul propriu al Primariei Municipiului Iasi este organizat in conformitate cu dispozitiile Legii nr.215/2001 privind administratia publica locala. Primaria municipiului Iasi contribuie la asigurarea realizarii in judet a strategiei si obiectivelor cuprinse in Programul de guvernare. Principalele obiective decurg din sarcinile pe care le au departamentele din cadrul intitutiei. Desi atributiile autoritatilor administratiei publice locale, expres prevazute in lege, sunt diferite, au drept scop solutionarea problemelor colectivitatii locale.

Aceasta solutionare a problemelor colectivitatii locale se realizeaza prin:

1. elaborarea si aprobarea bugetelor locale la termenele stabilite;

2. stabilirea, incasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale;

3. stabilirea si urmarirea modului de prestare a serviciilor publice locale;

4. administrarea bunurilor din proprietate publica sau privata a municipiului Iasi;

5. angajarea de imprumuturi pe termen scurt, mediu si lung;

6. administrarea resurselor financiare;

7. elaborarea, aprobarea, modificarea si urmarirea realizarii programelor de dezvoltare; 8. asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale;

9. cooperarea pe plan intern si international. Conducerea Primariei Municipiului Iasi este asigurata de:

Personal de conducere: Primar: ec. ing. Gheorghe NICHITA

Viceprimari: Constantin Adascalitei ing. Constantin Neculau

Secretar: C.L. cons. jr. Lacramioara Vernica

Posturi din aparatul propriu P.M.I.: Director general , Directori executivi Directori executivi adj. , Sefi servicii , Sefi birouri , Personal de executie

Organigrama Primariei Municipiului Iasi este una piramidala, specifica unei structuri organizatorice de tip ierarhic- functional. Organizarea este evidentiata in documentele de formalizare a structurii organizatorice, respectiv Regulamentul de organizare si functionare(ROF), organigrama si fisele de post. Pentru buna organizare si crearea conditiilor desfasurarii normale si eficiente a activitatii, Primarul, Viceprimarii, Secretarul si sefii de directii si compartimente isi asuma urmatoarele competente, raspunderi in primul rand in materie fiscala si in general bugetara .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea Primariei Iasi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 150 cuvinte
Nr caractere:
32 287 caractere
Marime:
89.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
organizare, primarie, administratie
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Elena Antohi
Sus!