Organizarea Primariei Iasi

Extras din referat Cum descarc?

Documentul care atesta infiintarea Primariei municipiului Iasi este Legea comunala din 1864, votata de Adunarea generala a Romaniei (Parlamentul) in ziua de 9 martie 1864 si promulgata sub nr. 394 de catre Alexandru Ioan Cuza la data de 31 martie 1864. Astfel, un nou capitol se deschidea in istoria administratiei comunale moderne prin infiintarea Primariei. Primul primar al Iasilor a fost Dimitrie Gusti care a condus municipiul in cinci mandate, de numele sau fiind legate multe din realizarile edilitare ale acelor vremuri.
Actualul sediu al primariei este fostul Palat Roznovanu, situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. Primaria municipiului Iasi este organizata si functioneaza ca autoritate a administratiei publice locale.
Primaria, ca o structura functionala cu activitate permanenta este constituita din primar, viceprimar, secretar si aparatul propriu al consiliului local si duce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii. Aparatul propriu al Primariei Municipiului Iasi este organizat in conformitate cu dispozitiile Legii nr.215/2001 privind administratia publica locala. Primaria municipiului Iasi contribuie la asigurarea realizarii in judet a strategiei si obiectivelor cuprinse in Programul de guvernare. Principalele obiective decurg din sarcinile pe care le au departamentele din cadrul intitutiei. Desi atributiile autoritatilor administratiei publice locale, expres prevazute in lege, sunt diferite, au drept scop solutionarea problemelor colectivitatii locale.
Aceasta solutionare a problemelor colectivitatii locale se realizeaza prin:
1. elaborarea si aprobarea bugetelor locale la termenele stabilite; 
2. stabilirea, incasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale; 
3. stabilirea si urmarirea modului de prestare a serviciilor publice locale;
4. administrarea bunurilor din proprietate publica sau privata a municipiului Iasi; 
5. angajarea de imprumuturi pe termen scurt, mediu si lung;
6. administrarea resurselor financiare; 
7. elaborarea, aprobarea, modificarea si urmarirea realizarii programelor de dezvoltare;                     8. asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale;
9. cooperarea pe plan intern si international. Conducerea Primariei Municipiului Iasi este asigurata de: 
Personal de conducere: Primar: ec. ing. Gheorghe NICHITA 
Viceprimari: Constantin Adascalitei ing. Constantin Neculau 
Secretar: C.L. cons. jr. Lacramioara Vernica 
Posturi din aparatul propriu P.M.I.: Director general , Directori executivi Directori executivi adj. , Sefi servicii , Sefi birouri , Personal de executie 
Organigrama Primariei Municipiului Iasi este una piramidala, specifica unei structuri organizatorice de tip ierarhic- functional. Organizarea este evidentiata in documentele de formalizare a structurii organizatorice, respectiv Regulamentul de organizare si functionare(ROF), organigrama si fisele de post. Pentru buna organizare si crearea conditiilor desfasurarii normale si eficiente a activitatii, Primarul, Viceprimarii, Secretarul si sefii de directii si compartimente isi asuma urmatoarele competente, raspunderi in primul rand in materie fiscala si in general bugetara .


Fisiere in arhiva (1):

 • Organizarea Primariei Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!