Office Live Workspace vs Google Docs

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Ani la randul, Microsoft nu avea competitie cand vorbeam despre instrumentele de productivitate. Majoritatea covarsitoare a oamenilor si companiilor nu trebuia sa se gandeasca deloc la acest aspct, al pachetelor de productivitate. Pur si simplu alegeau Microsoft Office. Insa, odata ce tot mai multe companii se obisnuiesc cu ideea de a-si gazdui aplicatiile si datele in 'cloud', situatia incepe sa se schimbe. 
Office ramane dominant insa pachetul office Web-based Google Docs incepe sa castige teren, si nu numai in companiile mici ci si in cele importante. 
Google afirma pe blogul oficial ca peste 1,75 de milioane de companii, scoli si alte organizatii, printre care si Motorola, folosesc Google Docs. Compania mai declara si ca 3000 de organizatii devin utilizatoare ale Google Docs in fiecare zi. 
Potrivit companiei, Google Docs a patruns adanc in lumea educationala, circa 5 milioane de studenti din mii de universitati, din peste 145 de tari, folosind aceste pachet software, ceea ce reprezinta o crestere cu 400% fata de anul precedent. 
Pentru a sublinia faptul ca Google Docs este pregatit pentru mediul enterprise, compania a inchiriat spatii publicitare stradale importante in orase americane mari pentru a explica de ce companiile mari ar trebui sa foloseasca instrumentele sale. 
Microsoft nu sta degeaba, desigur. Urmatoarea versiune de Office, Microsoft Office 2010, va include acces prin Web la aplicatii populare ca Word, Excel si Power Point, pentru a concura cu Google Docs. Totusi, aceste aplicatii web-based probabil nu vor fi la fel de robuste ca Google Apps. Google, pe de alta parte, a extins Google Docs in zona desktop, adaugand cateva caractristici client. 
In anii ce vin, ne putem astepta ca Google Docs si Microsoft Office se semene tot mai mult. Microsoft va castiga stocare cloud-based si alte caracteristici Web-based iar Google Docs va include componente client-based mai puternice. Cu toate acestea, fiecare dintre ele isi va pastra focusul pe instrumentele sale traditionale. 
Cel putin pentru moment, pachetele client-based sunt mai de incredere decat cele Web-based. In plus, Microsoft are ani si ani de experienta in implemetarea si oferirea de suport pentru Office, inluzand aici instrumente automate pentru punere in functiune si management. 
Desigur, decizia depinde si de pret ori marimea si cerintele companiei. Daca vorbim despre o companie mica, la inceput de drum, Google Docs e o alegere potrivita. Nu numai ca licentierea este mai ieftina decat in cazul Microsoft Offce, dar in plus, cu Google Docs nu aveti nevoie de o infrastructura sau o echipa IT. Aveti nevoie numai de acces la Web. 
Companiile mari, cu investitii masive in infrastructura, tehnologie, expertiza si resurse umane vor trebui sa mearga pe mana instumentelor testate deja, in care au incredere. Cel putin momentan. Daca tehnologia cloud se imbunatateste si Google dezvolta suportul la nivel enterprise, decizia ar putea deveni mult mai dificila. 
2. Office Live Workspace
Microsoft Office Live Workspace beta este un program bazat pe Web, usor de utilizat, care va ajuta sa faceti schimb de informatii de afaceri sau personale cu persoanele pe care le alegeti. Utilizati Office Live Workspace pentru a colabora in privinta documentelor, notelor, foilor de calcul, prezentarilor si listelor - orice informatii importante pentru afacerea, prietenii sau familia dvs. Persoanele pe care le invitati sa partajeze spatiul dvs. de lucru pot revizui, actualiza si comenta fisierele dvs. de pe orice computer care este conectat la Internet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Office Live Workspace vs Google Docs.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!