Motivarea Resurselor Umane

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins 1. Aspecte generale ale motivarii resurselor umane 2. Teorii de continut 3. Teorii de proces 4. Teorii de intarire 5. Concluzie 6. Bibliografie 7. Studii de caz


Extras din referat Cum descarc?

Aspecte generale ale motivarii resurselor umane 
Pentru a intelege motivarea, managerii trebuie intai sa inteleaga motivele pentru care indivizii se comporta intr-un anume fel si pentru care au anumite reactii in situatii amenintatoare sau prin care se incearca influentarea. Motivarea este un proces intern, iar nu un imperativ care poate fi impus din exterior.
Pentru a avea succes in activitatea prestata cu subordonatii, managerii trebuie sa cunoasca in profunzime procesul de motivatie.
In managementul firmei, sensul adevarat al actiunilor si comportamentul angajatilor nu poate fi descoperit fara cunoasterea motivelor care le-au generat. Cunoasterea motivelor nu ajuta doar la marirea eficientei actiunilor, la cresterea posibilitatii de aplicare si predictie a comportamentului uman, ci si la descifrarea valorii morale a acestuia.
Din punct de vedere etimologic, motivatia provine din cuvantul latin "movere" si inseamna deplasare. Prin urmare, motivatia reprezinta suma energiilor interne si externe care initiaza si dirijeaza comportamentul spre un scop care odata atins va determina satisfacerea unei necesitati. 
Abordarea motivatiei impune o scurta definire a trei notiuni importante care afecteaza motivatia individuala: interesele, atitudinile si nevoile.
Interesele reprezinta preocuparea spre care vointa individului este orientata in scopul obtinerii a ceea ce este avantajos, necesar sau folositor. Pentru a stimula si spori motivatia managerii pot angaja sau avansa personalul tinand seama de interesele acestuia. Daca managerii pot determina care sunt interesele angajatilor, atunci ele ar trebui sa fie avute in vedere la proiectarea functiilor pentru a asigura o buna si continua motivare a angajatilor Atitudinile se reflecta in conceptia, in felul de a fi si modul de comportare a indivizilor si afecteaza motivatia personala. Atitudinile sunt predispozitii ale persoanei de acceptare sau de respingere a unor evenimente, fenomene, obiecte sau persoane. Astfel, o persoana care are o atitudine pozitiva fata de ea insasi, are incredere in posibilitatile sale fizice si psihice, va munci mai bine, avand incredere ca isi va indeplini scopurile pe care si le-a propus. O persoana care considera ca munca sa este nedemna sau nu are incredere in fortele sale proprii va avea o motivatie scazuta, deci si performante minime. Nevoile sunt dorinte sau trebuinte fizice si psihice ale unei persoane. Teoriile motivationale graviteaza in jurul acestei notiuni, avandu-se in vedere faptul ca nevoile nesatisfacute sunt energizante pentru comportamentul uman. Pentru a explica motivatia in primul rand, incercam sa intelegem ,"de ce"- urile comportamentului: ,,De ce un individ actioneaza intr-un alt fel decat un altul?", ,,De ce individul inceteaza sa faca un anumit lucru desi ii este necesar?", ,,De ce un acelasi motiv poate conduce la comportamente diferite?". La aceste intrebari teoriile motivationale au incercat sa ofere raspunsuri prin investigarea mecanismelor psihologiei umane. .


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivarea Resurselor Umane.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!