Modernizarea Salinei Unirea

Extras din referat Cum descarc?

Valorificarea atractiilor turistice din diferitele zone ale tarii poate contribui la cresterea economica a unor centre urbane in declin sau zone rurale periferice, prin favorizarea aparitiei si dezvoltarii firmelor locale, transformand areale cu competitivitate economica scazuta in zone atractive pentru investitori. In toate regiunile de dezvoltare, valorificarea atractiilor turistice este in mare parte limitata de calitatea infrastructurii de mediu, a serviciilor, in general, si a serviciilor de cazare si agrement, in special, toate acestea constituind obstacole in dezvoltarea turismului.
Alegerea acestui proiect are la baza situatia nefavorabila existenta si atentia neinsemnata acordata acestei saline aflata intr-o zona cu un potential turistic remarcabil.Salina Unirea -s-ar putea clasa printre salinele de interes international datorita atributelor pe care le detine(marimea si spectaculozitatea acesteia in interior -14 camere realizate in zacamantul de sare),dar dotarile insuficiente,inestetice,realizate cu material rudimentar fac ca acest lucru sa fie irealizabil in lipsa demararii unor actiuni care sa ajute la modernizarea ei.
Caracteristici ale sectorului turism in statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova 
Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova este situate la 400 m altitudine.Este inconjurata de dealuri cu paduri de stejar si livezi de pomi fructiferi.Slanicul este in primul rand cunsocut ca loc al unor importante exploatari de sare ,mina de aici fiind una din cele mai mari din Europa.
In statiune se gasesc numeroase izvoare de ape cloruro-sodice. Unele dintre ele au format in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), folosite pentru tratament balnear, dar si ca stranduri. 
Statiunea beneficiaza de un climat de dealuri si coline, cu veri placute, temperatura medie a lunii iulie: 19oC si ierni relativ blande in ianuarie media temperaturii este de -3,5oC. In localitate se poate vizita si Muntele Sarii 
Situatia existenta
Mina Unirea a fost amenajat dupa anul 1972 si pentru vizitare si salinoterapie, avand fluxuri medii zilnice, in sezonul de vara , de circa 500 vizitatori / bolnavi. In perioadele de weekend si in zile de sarbatori, numarul zilnic de vizitatori ajunge la circa 800 turisti/zi. Programul de vizitare si tratament al salinei este: 
marti - vineri 9:00 - 13:00 
sambata - duminica 9:00 - 17:00. 
Microclimatul din mina de sare constituie factor natural terapeutic pentru tratamentul sau ameliorarea afectiunilor respiratorii (astm bronsic, bronhopatii cronice, afectiuni asmatiforme, bronsite cronice, rinite alergice). Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versantii vaii Slanicului si a celor sapte lacuri ssrate, formate pe vechile exploatari de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistica, atestat documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localitatii Slanic Prahova ca statiune turistic de interes national.Oficial, localitatea Slanic a fost declarat prima dat statiune balneara in anul 1889. 
Intrarea in salina, folosita doar in scop turistic si de tratament balnear, se face printr-un put in care circula in paralel doua lifturi (colivii). Coborarea, pana la adancimea de 220 m, dureaza circa 2 minute. Sunt vizitate, in circuit turistic, patru sali cu volume grandioase (camerele I - IV, din cele 15 rezultate din exploatarea sari.Lungimile acestor camere depasesc 100 m. 
Spatiul destinat curei de tratament subteran se afla la o adancime de 220 m. Baza de tratament - ,,sala astmaticilor" - este amenajat intr-un sector aparte, dotat cu mobilier pentru odihna si repaus (paturi, scaune, mese). 
Intr-una din camerele de exploatare se organizeaza, datorit dimensiunilor mari si lipsei curentilor de aer, concursuri nationale si internationale de aeromodele. 
Din datele statistice primite de la SALROM - Sucursala Slanic reiese ca interesul turistilor pentru acest obiectiv este in crestere, dar se mentine relativ constant interesul pentru tratamentul balnear organizat. Desi numerosi straini viziteaza salina, nu exista inregistrari oficiale separate pe acest segment.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modernizarea Salinei Unirea.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!