Modernizarea Salinei Unirea

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1652
Mărime: 29.09KB (arhivat)
Publicat de: Mariana Manea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Caraba Ciprian

Extras din referat

Valorificarea atracţiilor turistice din diferitele zone ale ţării poate contribui la creşterea economică a unor centre urbane în declin sau zone rurale periferice, prin favorizarea apariţiei şi dezvoltării firmelor locale, transformând areale cu competitivitate economică scăzută în zone atractive pentru investitori. În toate regiunile de dezvoltare, valorificarea atracţiilor turistice este în mare parte limitată de calitatea infrastructurii de mediu, a serviciilor, în general, şi a serviciilor de cazare şi agrement, în special, toate acestea constituind obstacole în dezvoltarea turismului.

Alegerea acestui proiect are la baza situatia nefavorabila existenta si atentia neinsemnata acordata acestei saline aflata intr-o zona cu un potential turistic remarcabil.Salina Unirea –s-ar putea clasa printre salinele de interes international datorita atributelor pe care le detine(marimea si spectaculozitatea acesteia in interior -14 camere realizate in zacamantul de sare),dar dotarile insuficiente,inestetice,realizate cu material rudimentar fac ca acest lucru sa fie irealizabil in lipsa demararii unor actiuni care sa ajute la modernizarea ei.

Caracteristici ale sectorului turism in statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova

Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova este situate la 400 m altitudine.Este inconjurata de dealuri cu paduri de stejar si livezi de pomi fructiferi.Slanicul este in primul rand cunsocut ca loc al unor importante exploatari de sare ,mina de aici fiind una din cele mai mari din Europa.

In statiune se gasesc numeroase izvoare de ape cloruro-sodice. Unele dintre ele au format in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), folosite pentru tratament balnear, dar si ca stranduri.

Statiunea beneficiaza de un climat de dealuri si coline, cu veri placute, temperatura medie a lunii iulie: 19oC si ierni relativ blande in ianuarie media temperaturii este de -3,5oC. In localitate se poate vizita si Muntele Sarii

Situatia existenta

Mina Unirea a fost amenajat dupa anul 1972 si pentru vizitare si salinoterapie, având fluxuri medii zilnice, în sezonul de vara , de circa 500 vizitatori / bolnavi. În perioadele de weekend si în zile de sarbatori, numarul zilnic de vizitatori ajunge la circa 800 turisti/zi. Programul de vizitare si tratament al salinei este:

marti - vineri 9:00 - 13:00

sâmbata - duminica 9:00 - 17:00.

Microclimatul din mina de sare constituie factor natural terapeutic pentru tratamentul sau ameliorarea afectiunilor respiratorii (astm bronsic, bronhopatii cronice, afectiuni asmatiforme, bronsite cronice, rinite alergice). Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versantii vaii Slanicului si a celor sapte lacuri ssrate, formate pe vechile exploatari de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistica, atestat documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localitatii Slanic Prahova ca statiune turistic de interes national.Oficial, localitatea Slanic a fost declarat prima dat statiune balneara în anul 1889.

Intrarea în salina, folosita doar în scop turistic si de tratament balnear, se face printr-un put în care circula în paralel doua lifturi (colivii). Coborârea, pâna la adâncimea de 220 m, dureaza circa 2 minute. Sunt vizitate, în circuit turistic, patru sali cu volume grandioase (camerele I - IV, din cele 15 rezultate din exploatarea sari.Lungimile acestor camere depasesc 100 m.

Spatiul destinat curei de tratament subteran se afla la o adâncime de 220 m. Baza de tratament – „sala astmaticilor” - este amenajat într-un sector aparte, dotat cu mobilier pentru odihna si repaus (paturi, scaune, mese).

Într-una din camerele de exploatare se organizeaza, datorit dimensiunilor mari si lipsei curentilor de aer, concursuri nationale si internationale de aeromodele.

Din datele statistice primite de la SALROM – Sucursala Slanic reiese ca interesul turistilor pentru acest obiectiv este în crestere, dar se mentine relativ constant interesul pentru tratamentul balnear organizat. Desi numerosi straini viziteaza salina, nu exista înregistrari oficiale separate pe acest segment.

Preview document

Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 1
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 2
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 3
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 4
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 5
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 6
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 7
Modernizarea Salinei Unirea - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Modernizarea Salinei Unirea.docx

Alții au mai descărcat și

Organizarea dezvoltării regionale și locale în România

Capitolul 1. DEZVOLTAREA REGIONALA SI LOCALA Dezvoltarea regionala este un concept nou ce urmareste impulsionarea si diversificarea activitatilor...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?