Modele si Strategii de Dezvoltare Economica a Germaniei

Extras din referat Cum descarc?

Germania
Suprafata: 357 092 km partati
Populatie: 82 milioane locuitori
Capitala: Berlin
Ziua reunificarii: 03 octombrie 1990
Economie: industrie automobilistica, industrie constructoare de masini, chimie.
Rata inflatiei-1,30%
Rata de somaj-7,80%
Inflatia
Rata inflatiei in Germania a fost 1,30% in aprilie 2010.Din graficul de mai jos observam ca cea mai mare inflatie a fost in luna iulie 2008 de 3.3%.Luna iulie 2009 a inregistrat o deflatie de -0,4%.Deja in 2010 inflatia a inceput sa creasca pina la 1,30%.
IPC al Germaniei si Frantei
Inflatia . masurata prin modificarea procentuala an de peste an in Indicele preturilor de consum, sa accelerat in Franta si Germania in luna martie. 
Inflatia in Germania a crescut la 1,21% in martie,pina la 0,47% in februarie.
Inflatia in Franta a crescut la 1,58% in martie,comparativ cu 1,28% in februarie.
Produsul Intern Brut
Produsul intern brut este in valoare de 3653 miliarde de dolari sau 5.89% din economia mondiala, potrivit Bancii Mondiale. Germania Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu un ritm anual de 0,20 la suta fata de ultimul trimestru. Germania este cea mai mare economie din Europa Mai jos sunt luate lunile ianuarie,iunie,septembrie si decembrie.
PIB per capita
Pentru anul 2008 PIB-ul pe cap e locuitor a inregistrat o crestere de 35613 mlrd.dolari, fiind tot in crestere.
Rata somajului in Germania
Rata somajului in Germania a fost 7.80 % in aprilie 2010.In 2007 rata somajului a atins cifra de 9%. Numarul de someri din Germania au crescut usor la 3,3 milioane de oameni in decembrie 2009. Dar guvernul federal si de experti ai pietei fortei de munca prevede o urcare la 4.1 milioane in acest an ca extensie a guvernului sau sistem de scurt timp a cotelor de lucru, care a permis firmelor de a evita concedierea lucratorilor, expira.
Balanta Comerciala
Germania a raportat balanta comercial de 17,2 miliarde de euro in martie 2010. economia germana este in mare masura orientate spre export (cel mai mare exportator al lumii), cu exporturi de contabilitate pentru mai mult de o treime din productia nationala. Exporturile sale principale sunt: autovehicule, utilaje, produse chimice, dispozitive electrice si tehnologie de telecomunicatii. principal de importurile germane sunt autovehicule, produse chimice, masini, petrol si gaze si calculatoare


Fisiere in arhiva (1):

  • Modele si Strategii de Dezvoltare Economica a Germaniei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!