Modalitati de Gestiune in Cadrul Serviciilor Publice

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins pag. 2
Bibliografie pag.2
Capitolul I
1. Metode de gestiune aplicate de serviciile publice pag.3
2. Conceptului de privatizare pag.3 - 4
Capitolul II
Privatizarea ROMTELECOM-ului pag.5 - 8
Capitolul III
Concluzii si propuneri pag.9


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I
Modalitati de gestiune in cadrul serviciilor publice
Privatizarea 
1. Metode de gestiune aplicate de serviciile publice
Administratia publica locala poate sa decida cu privire la gestiunea unui serviciu public catre o persoana juridica, o entitate economica specializata, prin intermediul unui contract denumit Contract de prestari servicii.
Persoana privata poate utiliza in gestionarea unui serviciu public urmatoarele instrumente:
- Concesionarea serviciilor publice;
- Asocierea in participatiune;
- Serviciile publice in sistem franchising;
- Locatia de gestiune;
- Achizitiile publice.
2. Conceptul de privatizare
Privatizarea consta in transferul activelor care sunt in proprietatea statului sau a societatilor comerciale cu capital majoritar de stat catre investitori privati. In Romania, primul pas in vederea privatizarii a fost constituit de adoptarea Legii nr.15/1990, prin care fostele intreprinderi de stat din vremea regimului comunist au fost transformate in societati comerciale sau regii autonome.
Procesul de privatizare propriu-zisa a fost initiat pe baza Legii nr.58/1991. Conform acestei legi, atributia de privatizare a societatilor comerciale aflate in proprietatea statului revenea unei institutii specializate, nou-create, denumita Fondul Proprietatii de Stat (FPS). Institutia si-a schimbat denumirea in 2001, in Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Proprietattii Statului (APAPS), iar in 2004 a fost redenumita Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
In conformitate cu Legea nr.58/1991, participatiile statului la societatile comerciale constituite pe baza Legii nr.15/1990 erau transferate, in proportie de 30% catre cinci fonduri regionale ale proprietatii private, restul de 70% ramanand in proprietatea statului si trecand in gestiunea FPS.
In cursul anilor '90 procesul de privatizare s-a derulat in mod lent. Astfel desi prin legea din anul 1991, se prevedea ca privatizarea va trebui finalizata pana la sfarsitul anului 1998, iar FPS-ul desfiintat, procesul de privatizare nu este incheiat nici in prezent, iar FPS-ul, chiar daca si-a schimbat denumirea, cotinua sa existe.
In urma unor modificari legislative facute incepand cu anul 1997, deciziile privind procesul de privatizare au fost intr-o oarecare masura descentralizate. Desi FPS-ul a continuat sa existe, o serie de actiuni detinute de acesta au fost transferat altor autoritati ale administratiei publice, centrale si locale.
In prezent, procesul de privatizare este aproape incheiat. Principalele societati care sunt inca in proprietatea statului, dar a caror vanzare este in curs de desfasurare sau se preconizeaza pentru viitorul apropiat sunt marii furnizorii de utilitati (in special de energie eletrica).


Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Gestiune in Cadrul Serviciilor Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!