Mijloace de Formare si Dezvoltare Profesionala a Functionarilor Publici in Cadrul Organizatiei Publice

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - Organizarea si functionarea Primariei Municipiului Iasi 3 
1.1 Scurt istoric 3
1.2 Obiect de activitate 4
1.3 Relatii functionale interne si externe 6
1.3.1 Relatiile dintre autoritatile administratiei publice locale 6
1.3.2 Relatiile autoritatilor administratiei publice cu cetatenii 6
CAPITOLUL 2 - Mijloace de formare si dezvoltare profesionala a functionarilor publici din cadrul organizatiei publice 7
2.1 Formarea si perfectionarea personalului din administratia publica 7
2.2 Importanta pregatirii profesionale 11
2.3 Etapele procesului de pregatire profesionala a functionarilor publici 11
CAPITOLUL 3 - Concluzii si propuneri 15
3.1 Evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici 15


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - Organizarea si functionarea Primariei Municipiului Iasi
1.1 Scurt istoric
Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.
Situat in apropierea granitei de est a Romaniei, Iasul este dupa integrarea in Uniunea Europeana, un principal pol de dezvoltare al partii estice a Uniunii Europene. Puternic centru universitar, cu peste 60.000 studenti anual in 5 universitati de stat si 3 universitati private (Universitatea Al. I. Cuza este si cea mai veche universitate din tara). Puternic centru cultural (sintagma de "capitala culturala a Romaniei" este frecvent utilizata) si istoric (in 2008 s-au sarbatorit 600 ani de atestare documentara a Iasului). Oras cu un impresionant patrimoniu cultural si religios - peste 50 de biserici, intre care Biserica Trei Ierarhi, simbol al orasului (Nicolae Iorga spunea ca "Iasul e, inainte de toate, o biserica - biserica bisericilor trecutului nostru."). Oras multicultural, in care activeaza numeroase Centre Culturale straine (francez, german, al Americii Latine, British Council, ) alaturi de Comunitatea Elena, Comunitatea Italiana, Comunitatea Evreilor.
Astazi Iasul este cel mai important centru social, economic si cultural al Moldovei, remarcandu-se prin trecutul lui care se amesteca remarcabil cu prezentul. Vechile cladiri, acoperite de patina timpurilor se imbina armonios cu noile constructii, orasul cunoscand o dezvoltare puternica datorita invatamantului si economiei locale.
Primaria Municipiului Iasi este aparatul de specialitate al Primarului prin care este asigurata functia executiva a autoritatii locale. 
Din 1970 sediul Primariei Municipiului Iasi este in Palatul Roznovanu.
Pana in anul 1892, Palatul Roznovanu a fost folosit ca resedinta temporara a familiei regale, o parte din spatiu fiind alocat autoritatilor locale. Cladirea a jucat un rol deosebit pe scena istoriei mai ales in Primul Razboi Mondial, intre 1916 - 1918, cand a gazduit sediile ministerelor conducerii politice refugiate de la Bucuresti. In incaperea in care se afla acum Cabinetul Primarului, isi avea biroul M.S. Regele Ferdinand I, iar in actuala Sala de sedinte a Consiliului Local s-a intrunit in 1918, Consiliul de Razboi al Romaniei. In deceniile 2-4 ale secolului XX, Palatul cunoaste din nou stralucirea vietii mondene de altadata, pentru ca, din 1944 sa devina sediul Comitetului Orasenesc de Partid.
Documentul care atesta infiintarea Primariei municipiului Iasi este Legea comunala din 1864, votata de Adunarea generala a Romaniei (Parlamentul) in ziua de 9 martie 1864 si promulgata sub nr. 394 de catre Alexandru Ioan Cuza la data de 31 martie 1864. Astfel, un nou capitol se deschidea in istoria administratiei comunale moderne prin infiintarea Primariei. Primaria municipiului Iasi este organizata si functioneaza ca autoritate a administratiei publice locale.
Primaria ca o structura functionala cu activitate permanenta este constituita din primar, viceprimar, secretar si aparatul propriu al consiliului local si duce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii.
Organigrama Primariei Municipiului Iasi este una piramidala, specifica unei structuri organizatorice de tip ierarhic-funcional.
Organizarea este evidentiata in documentele de formalizare a structurii organizatorice, respectiv Regulamentul de organizare si functionare(ROF), organigrama si fisele de post. Majoritatea departamentelor sunt in legatura directa cu cetatenii dar cea mai importanta Directie ce reflecta imaginea primariei in fata iesenilor este cea a Relatiilor Publice. Ea are rolul de a mentine o legatura directa si permanenta cu locuitorii orasului si cu problemele lor sociale din sfera de competenta a administratiei publice locale si asigura realizarea dreptului constitutional al cetateanului la petitionare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace de Formare si Dezvoltare Profesionala a Functionarilor Publici in Cadrul Organizatiei Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!