Microsoft

Extras din referat Cum descarc?

PARTEA I: Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice
I.1 Domeniul de activitate si tendintele existente
Corporatia Microsoft a fost fondata in anul 1975 si incorporata in anul 1981. Microsoft dezvolta, produce, ofera licenta si suport pentru o varietate foarte mare de produse software destinate unei multitudini de dispozitive.Firma Microsoft se concentreaza pe sapte segmente: Client; Server si Tools; Information Worker; Microsoft Business Solutions; MSN; Mobile and Embedded Devices; si Home and Entertainment.
Compania Microsoft ofera licenta pentru programele software clientilor sai; comercializeaza dispozitive hardware; ofera servicii de consultanta precum si training-uri certificate pentru programatori. 
In ceea ce priveste tendintele actuale, Microsoft se ocupa cu cercetarea si dezvoltarea tehnologilor pentru produse software viitoare.
I.2 Cifra de afaceri si produsele/serviciile principale
- Cifra de afaceri
(datele sunt exprimate in milioane USD) 
Anul fiscal se termina la 30 iunie 2002 2003 2004 2005 2006
Cifra afaceri $28,365 $32,187 $36,835 $39,187 $41,835
Profit brut 8,272 9,545 9,034 9,873 10,034
Profit net 5,355 7,531 8,168 8,531 9,168
- Produsele principale
Produsele software ale companiei Microsoft:
- Sisteme de operare scalabile pentru servere, calculatoare personale (PC), si alte dispozitive inteligente (intelligent devices): Windows XP Professional si Home, Windows 2000 Professional, Windows Vista precum si alte sisteme de operare Windows standard;
- Aplicatii pentru servere destinate mediilor client/server: SQL Server, Exchange Server;
- Aplicatii pentru afaceri de tipul business solutions: Microsoft Great Plains, Microsoft Navision, Microsoft Axapta, Microsoft Solomon, Microsoft CRM, MBN/Retail Manager;
- Aplicatii de tipul information worker productivity: Microsoft Office, Microsoft Project, Microsoft Visio, SharePoint Portal Server CALs ;
- Programe pentru dezvoltare software(software development tools);
- Sisteme pentru jocuri video si pentru Pc: Xbox lansat in anul 2005;
- Aplicatii care faciliteaza comunicarea online si serviciile online de informare precum reteaua de produse si servicii pentru Internet numita MSN: MSN Search, MSN Internet access, MSN Premium Web services, MSN Mobile service ; 
- Aplicatii pentru telefoanele mobile si dispozitivele adiacente: Windows Mobile software, Windows Embedded device operating systems, MapPoint, Windows Automotive;
I.3 Numar de angajati
In iunie 2006, Microsoft avea aproximativ 87.000 angajati cu norma intreaga, 57.000 in Statele Unite ale Americii si 30.000 in restul lumii. Dintre acestia, 24.000 lucrau in domeniul cercetarii si dezvoltarii produselor, 16.000 in marketing si vanzari, 11.000 in mentenanta si servicii de consultanta, 2.000 in productie si distributie, si 4.000 in administratie.
I.4 Misiunea firmei Microsoft
Misiunea: Noi, cei din cadrul companiei Microsoft, lucram pentru a oferi posibilitatea oamenilor si intreprinderilor din intreaga lumea sa-si realizeze intregul lor potential . Aceasta este misiunea noastra. Tot ceea ce facem reflecta aceasta misiune si valorile care o fac posibila. 
Viziunea: Imputernicirea oamenilor prin software de calitate  oricand. Oriunde si pe orice dispozitiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Microsoft.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!