Metode și Tehnici Utilizate în Creșterea Funcționalității Organizării Informaționale în Organizația Militară

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Sistemul informational - concepte de baza 4
2.1 Conceptul de date si informatii 5
2.2 Fluxul informational si circuitul informational 6
2.3 Procedee si mijloace de testare a informatiei 8
2.4 Rolul si functiile sistemului informational in organizatia militara 9
3. Organizarea sistemului informational 9
4. Aplicatie practica 13
Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Organizatiei militare, ca oricarei alte organizatii din structurile civile sau cele militarizate, considerata un sistem dinamic complex, ii este propriu un sistem managerial cu trei subsisteme: conducator, de executie si de legatura(informational). Considerand organizatia un sistem cibernetic, conducerea constituie procesul de ordonare a acesteia pentru asigurarea concordantei scop - actiune, in acest proces informatia avand rolul de legatura intre elementele umane si materiale ale sistemului, fara de care nu este posibila nici un fel de actiune ordonata, dirijata spre un scop.
Cuvantul informational semnifica tot ceea ce se refera la informatie si mai ales la punerea ei in forma, de la culegere pana ce ea ajunge la utilizatori, stiind ca fara informatie nu poate exista conducere. Organizarea informationala a unei organizatii presupune ansamblul de operatii si procese orientate spre sistemul informational, in scopul crearii, mentinerii si perfectionarii acestuia, astfel incat organizatia respectiva sa-si indeplineasca scopurile pentru care a fost creata.
Sistemul informational a existat pe toate treptele dezvoltarii societatii omenesti, informarea fiind o conditie pentru orice proces managerial, acesta fiind un proces de insusire si transmitere de informatii. Primele sisteme informationale special organizate au aparut in cele dintai decenii ale secolului XX, iar consolidarea lor a inceput dupa anul 1950, ca urmare a dezvoltarii mijloacelor de automatizare a prelucrarii datelor. 
SISTEMUL INFORMATIONAL
In definirea sistemului informational trebuie avut in vedere, atat aspectul organizatoric al acestuia, cat si cel tehnic; apoi, o informare completa si de calitate, precum si valorificarea integrala a informatiei nu se poate concepe decat in cadrul unui asemenea sistem conceput ca ansamblu integrat, care cuprinde proceduri, metode si mijloace, folosite atat pentru generarea si pastrarea datelor, cat si pentru transformarea lor in informatii, inclusiv echipamente, asigurarea cu programe, date structurate pe criterii de eficienta, ca si metodele de folosire rationala a lor.
Sistemul informational - ca instrument de conducere, este o componenta a conducerii in general, curenta si de perspectiva, care realizeaza legatura necesara intre organele conduse si cele conducatoare, dar si invers.
Componentele unui sistem informational sunt informatiile, fluxurile informationale, procedurile si mijloacele de testare a informatiei; in esenta, acest sistem inseamna oameni, mijloace, procedee si programe de lucru, care toate concura la culegerea, transmiterea, prelucrarea si pastrarea informatiilor, structurate intr-un sistem complet, care asigura elaborarea deciziilor pentru desfasurarea proceselor decizionale, la un anume esalon ierarhic, tinand seama de totalitatea elementelor care interactioneaza reciproc.
Din sistemul informational face parte si sistemul de comunicatii, care reprezinta ansamblul proceselor prin care se efectueaza operatia de unire a uneia sau mai multor surse de informatii, prin intermediul retelelor de telecomunicatii si prin functionarea emitatoarelor , a receptoarelor, precum si a retelelor intermediare.
Sistemul informational are nevoie de nomenclaturi si codificari unitare, iar ca sa faca fata perturbatiilor provenite din exterior, trebuie sa aiba un caracter de sistem cibernetic, adica prevazut cu legatura de reactie, menita sa asigure corectarea abaterilor sistemului de la functionarea normala, asigurand stabilitatea dinamica a acestuia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode si Tehnici Utilizate in Cresterea Functionalitatii Organizarii Informationale in Organizatia Militara.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!