Metode și Tehnici de Management Aplicate de SC Maguay Impex SRL

Extras din referat Cum descarc?

Metode si tehnici de management aplicate de SC Maguay Impex SRL
Desi conducerea a existat, intr-o forma rudimentara, practic de la inceputul vietii organizate a comunitatii omenesti, aparitia tarzie a interesului deosebit pentru domeniul managementului si a primelor studii sistematice ale acestuia se explica prin aceea ca doar la un anumit grad al dezvoltarii industriale si tehnologice a societatii este posibila si necesara sistematizarea cunostintelor si inchegarea unor teorii specifice. 
Atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi avem nevoie de tehnici, tactici pentru a gasi cele mai bune solutii. Fiecare tehnica pe care o punem in practica dezvaluie o parte din personalitatea si comportamentul nostru. Trebuie sa fim capabili sa ne asumam responsabilitatea deciziilor noastre, sa prevedem ceea ce s-ar putea produce. 
In ultimele decenii se vorbeste tot mai mult de o economie antreprenoriala, in care cresterea economica este sustinuta de intreprinderile mici si mijlocii, acestea fiind rezultatul concretizarii initiativelor antreprenoriale. 
.Dezvoltarea sectorului IMM-urilor romanesti in economia globala, bazata pe concurenta si riscreprezinta o prioritate. Pentru economia romaneasca, dezvoltarea sectoruluiantreprenorial constituie o componenta importanta a politicii de restructurare economica, ce influenteaza pozitiv ritmul cresterii economice durabile.Prin caracteristicile lor: inovatie, flexibilitate ridicata, valorificarea optima a resurselor locale, crearea de locuri de munca, intreprinderile mici si mijlocii influenteaza dezvoltarea, mai ales la nivel local si regional. Initiativele antreprenoriale sunt rezultatul unor idei si a unor proiecte care reflecta atitudinea si interesul intreprinzatorului fata de identificarea si valorificarea unor oportunitati care apar la un moment dat. 
Avand in vedere caracterul aplicativ al acestei stiinte, un rol major in cadrul sau il detine conceperea de noi sisteme, metode, tehnici, proceduri de management al intreprinderii in ansamblul sau si ale componentelor sale majore. Elaborate pe baza studiului relatiilor si proceselor de conducere si a legitatilor descoperite, elementele metodologice ale stiintei managementului reprezinta instrumentarul pus la dispozitia managerilor si a colaboratorilor acestora pentru a eficientiza activitatile firmei.
Caracteristic stiintei managementului firmei este situarea, in centul investigatiilor sale, a omului in toata complexitatea sa, ca subiect si ca obiect al managementului, prin prisma obiectivelor ce-i revin, in stransa interdependenta cu obiectivele, resursele si mijloa-cele sistemelor in care este integrat. Efectul acestei abordari il constituie analiza multilaterala a relatiilor si proceselor de management ce se reflecta in caracterul multidisciplinar al cunostintelor manageriale subordonate direct sporirii eficientei intreprinderilor.
Un management dinamic si eficient presupune utilizarea celor mai potrivite solutii de transpus in practica. Aceste solutii sunt reprezentate demetodele si tehnicile de management.
Metodele si tehnicile de management reprezinta instrumentele aflate la dispozitia decidentilor in vederea realizarii obiectivelor propuse.
Metoda de management reprezinta o imbinare multipla si coerenta de principii, idei, orientari, procedee si studii de caz, in care gradul de formalizare este relativ redus, iar formularile sunt nerigide. Metoda de management acorda o atentie deosebita imaginatiei constructive, posibilitatii de aplicare in mod creator a unor proceduri, studii de caz etc., la conditiile concrete din fiecare intreprindere.
Necesitatea gasirii unor metode noi de management este determinata de dinamismul evenimentelor ce au loc in intreprindere si carora managerii trebuie sa le faca fata. Scopul principal al practicarii acestor metode consta in cresterea eficientei activitatii managerilor privind coordonarea activitatii salariatilor si in antrenarea acestora la realizarea obiectivelor propuse de intreprindere.O anumita metoda de management aplicata intr-un IMM presupune ca toti sau aproape toti managerii sa foloseasca procedeele si tehnicile specifice acesteia, pentru a se putea 
cuantifica rezultatele si stabili efectele economice obtinute in urma aplicarii ei.
Tehnica de management, in practica manageriala, se delimiteaza cu greu de metoda de management, diferenta constand doar in faptul ca tehnica de management are o constructie mai simpla, prin intermediul sau exercitandu-se o anumita sarcina de conducere, impactul sau limitandu-se la nivelul unui manager.O tehnica poate fi utilizata in cadrul mai multor metode de management. Aplicarea uneia sau a mai multor tehnici in procesul de management contribuie la obtinerea unor rezultate economice superioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode si Tehnici de Management Aplicate de SC Maguay Impex SRL.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!