Metode de Management Utilizate in Secolul XXI

Extras din referat Cum descarc?

TEMA REFERATULUI :
METODE DE MANAGEMENT UTILIZATE IN SECOLUL XXI
1. Managementul prin obiective
2. Managementul prin exceptie
3. Management prin proiecte
4. Managementul pe produs
5. Managementul prin delegare
6. Tehnica brainstorming
7. Tehnica Delphi
8. Tehnica Philips 66.
Obiective urmarite in referat :
- Intelegerea notiunilor de ,,sistem", ,,metoda" si ,,tehnica de management";
- Definirea si explicarea metodelor de management;
- Identificarea avantajelor si dezavantajelor punerii in practica a acestor metode;
- Explicarea principalelor tehnici de management.
SISTEME, METODE SI TEHNICI DE MANAGEMENT
Realizarea unui management dinamic si previzional presupune modificarea atitudinii managerilor in sensul reconsiderarii problemelor strategice si gasirea celor mai potrivite solutii de transpus in practica.
Sistemele, metodele si tehnicile de management reprezinta instrumentele aflate la dispozitia decidentilor in vederea realizarii obiectivelor propuse.
Sistemul de management este un ,,ansamblu ordonat de elemente caracterizate prin interconexiune si interactiune, capabil sa realizeze, sub actiunea a diversi stimuli, un anumit obiectiv, cu anumite performante".
Elementele componente ale sistemului de management poarta denumirea de subsisteme, intre acestea exista legaturi de interconditionare de tip cauza-efect. Acestea determina ca orice modificare a unuia sau a mai multor elemente, a uneia sau a mai multor legaturi atrage dupa sine modificarea altor elemente si legaturi, fara sa fie afectate toate elementele si legaturile sistemului.
Pentru ca un sistem de management sa functioneze este necesar ca:
-intre subsistemul decizional si cel operational sa existe legaturi de tip
cauza-efect si un obiectiv dat a carui realizare revine ca sarcina sistemului;
-din multimea de stari ale sistemului sa se gaseasca cele care asigura realizarea obiectivului stabilit; sa dispuna de libertatea de a actiona astfel incat, din multimea variantelor posibile sa aleaga una singura, cea care ofera avantajul maxim pentru realizarea obiectivului stabilit.
In practica, sistemul de management are o sfera larga de cuprindere, de regula, priveste activitatea de ansamblu a unitatii sau un grup de functii ale managementului.
Sistemul de management are urmatoarele proprietati: 
-de adaptare,
-de autoorganizare
-de autoreglare.
Proprietatea de adaptare a sistemului consta in modificarea parametrilor sai in functie de schimbarile care au intervenit in manifestarea factorilor interni si externi unitatii, de acumulare si folosire a unor noi informatii. In procesul adaptarii, parametrii si structura sistemului precum si modalitatile de functionare se pot modifica substantial.
Proprietatea de autoorganizare a sistemului consta in modificarea structurii organizatorice sub influenta schimbarilor care se produc in factorii determinanti ai acestuia. In functie de situatia concreta, in sistemul de management pot apare elemente noi sau se pot reduce din cele existente.
Proprietatea de autoreglare a sistemului de management se refera la faptul ca modul de functionare se modifica in functie de schimbarile care au loc in mediul exterior.
Definitie :
Metoda de management reprezinta o imbinare multipla si coerenta de principii, idei, orientari, procedee si studii de caz in care gradul de formalizare procedurala este relativ redus, iar formularile nerigide.
Metoda de management acorda o atentie deosebita imaginatiei constructive, posibilitatii de aplicare in mod creator a unor procese, studii de caz , la conditiile concrete din fiecare unitate economica. Aplicarea unei metode in practica de management trebuie sa se infaptuiasca in mod creativ, avand in vedere conditiile concrete din fiecare unitate economica.
Necesitatea adoptarii unor metode noi de management este determinata de dinamismul evenimentelor ce au loc in unitate si carora managerii trebuie sa le faca fata. Scopul principal al practicarii acestor metode consta in cresterea eficientei activitatii managerilor privind coordonarea activitatii salariatilor si in antrenarea acestora la realizarea obiectivelor propuse de unitate.
O anumita metoda de management aplicata intr-o unitate economica solicita ca toti sau aproape toti managerii sa foloseasca procedeele si tehnicile specifice acesteia, pentru a se putea cuantifica rezultatele si stabili efectele economice obtinute in urma aplicarii ei. Caracteristica esentiala prin care se delimiteaza o metoda de o tehnica de management consta in faptul ca aplicarea unei metode presupune schimbari mai mult sau mai putin esentiale in sistemul de relatii organizatorice din unitate. Practicarea uneia sau mai multor tehnici de management nu influenteaza sistemul relatiilor organizatorice din unitatile economice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Management Utilizate in Secolul XXI.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!