MCP Kanban și Drum-Buffer-Rope

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnica Kanban are la baza sistemul Pull care este un sistem de planificare a productiei bazat pe comunicarea nevoilor efective in timp real de catre operatiunile din aval . Opus este sistemului push, care programeaza operatiunile din amonte, potrivit unui rezultat teoretic din aval, bazat pe un plan ce poate nu mai este actual.

Kanban reprezinta o cartela sau o foaie de hartie utilizata pentru a autoriza productia sau mutarea unui obiect; cand este implementata in totalitate, kanban opereaza dupa anumite reguli.

Prima regula spune ca instrumentul specific care autorizeaza productia sau mutarea este numit kanban. Cuvantul inseamna cartela sau semn, dar se poate referi si la un container sau alt instrument de autorizare. Kanban au diverse forme si continut in functie de cum vor fi folosite; de exemplu, un kanban pentru un furnizor este diferit de un kanban pentru o operatiune de prelucrare interna.

A doua regula regula se refera la faptul ca intreaga productie si circuitul pieselor si materialului au loc numai in functie de cerintele uneia dintre operatiunile care urmeaza, cu alte cuvinte, intreg procesul de productie si de aprovizionare este dictat de cerintele asamblarii finale sau echivalent.

A treia regula face referinta la cantitatea autorizata pe un singur kanban care este minima, ideal o bucata. Numarul de kanban care circula sau sunt disponibile pentru un reper este determinat de rata cererii pentru obiectul respectiv si de timpul necesar pentru a produce sau a obtine mai multe. In general, acest numar este stabilit si ramane neschimbat, doar daca cererea sau alte circumstante se schimba dramatic. In acest fel stocurile sunt tinute sub control in timp ce productia este fortata sa tina pasul cu volumul de livrari. O exceptie obisnuita de la aceasta regula este faptul ca managerii si muncitorii sunt imdemnati continuu sa-si imbunatateasca procesele si de aceea sa reduca numarul de kanban necesare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • MCP Kanban si Drum-Buffer-Rope.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
894 cuvinte
Nr caractere:
4 350 caractere
Marime:
10.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
referinta, volum de livrari, manager
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!