Masurarea Performantelor in Managementul Resurselor Umane

Extras din referat Cum descarc?

Managementul resurselor umane reprezinta stiinta si arta elaborarii si implementarii strategiei si politicii de personal, in vederea realizarii cu maximum de eficienta a obiectivelor firmei.
El este o stiinta pentru ca formuleaza si generalizeaza concepte, legi, pincipii, reguli, metode, tehnici si instrumente de conducere, si arta pentru ca la aplicarea lor in practica tine seama de conditiile specifice ale fiecarei firme. De modul in care se aplica in viata firmei stiinta si arta managementului resurselor umane depinde, in mare masura, punerea in opera a mijloacelor financiare, tehnice, materiale si in final, succesul firmei, gradul ei de competitivitate, nivelul profitului si al eficientei sale.
Avand in vedere faptul ca managementul, in general reprezinta atingerea unor obiective prin intermediul oamenilor, rezulta ca locul resurselor umane este esential in managementul modern; pe de alta parte, rolul factorului uman a crescut simtitor in managementul modern, sub impactul aparitiei acceptiunii modern a functiunii de personal al firmei si al trecerii managementului resurselor umane in responsabilitatea conducerii generale a firmei.
1.1 Obiectivele resurselor umane
Obiectivele managementului resurselor umane se impart in mai multe grupe si anume:
~ atragerea fortei de munca si folosirea acestui proces care necesita informatii cu privire la istoricul firmei, scopul, obiectivele, produsele, serviciile si munca pe care salariatul va trebui sa o depuna, drepturile care i se cuvin, facilitatile de care se va bucura daca se va achita de obligatiile care ii revin;
~ administrarea problemelor de salarizare care au in vedere sporirea generala a salarizarii si trebuie sa se faca prin evaluarea sarcinilor noi, efectuari de transferuri, promovari si caracterizarea profesionala a salariatiilor cat si colectarea salariilor in limita sistemului de salarizare stabilite, examinarea periodica a nivelului de salarizare si modificarea la nevoie a acestuia;
~ planificarea si dezvoltarea structurii organizatorice care are in vedere conceperea unor planuri pe termen lung insotit de un sistem de apreciere cu o inventariere a intregii problematici, cu prezentarea nevoilor si cu modalitati pe etape, compartimente si personal;
2. Recutarea si selectia resurselor umane
Pentru eliminarea confuziilor, este important sa se faca distinctie intre recutare si selectie:
- Recrutarea- este prima parte din procesul de ocupare a unui loc de munca vacant si include examinarea


Fisiere in arhiva (1):

  • Masurarea Performantelor in Managementul Resurselor Umane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!