Managerul de Proiect

Extras din referat Cum descarc?

Proiectul se defineste ca un proces nerepetitiv care realizeaza o cantitate noua, unicat, bine definita, in cadrul unor organizatii specializate. Proiectul are drept caracteristica, o actiune unica, specifica si noua, compusa dintr-o succesiune logica de activitati componente cu caracter inovational de natura diferita, realizate intr-o maniera organizata metodic si progresiv, avind puncte de plecare si puncte de finalizare bine definite, destinate pentru obtinerea cu succes de noi rezultate complexe, necesare pentru satisfacerea de obiective clar definite. Realizarea proiectului se face prin descompunerea lui in activitati dupa metoda "Work Break-downStructure" (WBS). Activitatile (Work Elements) se grupeaza in multimi logice "Subprograme/Pachete de lucru" (Work Package - WPi) cu subdiviziunea fiecaruia in " Activitati/Faze" (Fik) (Task Tik). Fiecare activitate are urmatoarele caracteristici principale:
- rol bine determinat
- consuma resurse fizice si umane in timp bine determinat
- un moment de inceput si un moment de incheiere
Proiectul se desfasoara in cadrul unei organizatii care se creaza doar pe durata existentei proiectului.
Ciclul de viata al unui proiect este definit ca perioada de timp in care are loc desfasurarea proiectului, respectiv dupa cum urmeaza: marketing; elaborare propunere de proiect; cistigare concurs de finantare; cercetare pentru realizare tematica proiectului; proiectare pentru realizare tematica proiectului; productie cu realizarea propiuzisa a tematicii proiectului; evaluarea rezultatelor proiectului; comercializarea rezultatelor proiectului cu obtinerea de beneficii; reutilizare si reciclare a unor rezultate ale proiectului.
Realizarea proiectului impune trecerea lui prin toate etapele ciclului de viata.
In cadrul realizarii proiectului trebuie avut in vedere evitarea confuziei dintre viteza de lucru si rapiditatea cu care se adopta deciziile. Pentru a evita aceasta confuzie este importanta detalierea proiectului in subprograme/pachete de lucru si activitati/faze cu studierea de la inceput, in fiecare activitate a diferite variante de realizare. Aceasta are drept scop gasirea variantei optime pentru realizarea proiectului in activitatea respectiva. 
Ciclul de viata al unui proiect cuprinde urmatoarele elemente caracteristice:
1. Identificare, Analiza, Formulare - cuprinde urmatoarele:
- Stabilirea obiectivelor generale;
- Analiza situatiei existente;
- Identificarea necesitatilor;
- Analiza necesitatilor;
- Stabilirea prioritatii acestor necesitati;
- Decizia daca un proiect este oportun;
- Definirea idei proiectului;
- Consultarea cu potentiarii beneficiari
2. Pregatire, Estimare (functie de criteriile stabilite), Asumare - cuprinde urmatoarele


Fisiere in arhiva (1):

  • Managerul de Proiect.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!