Managementul Societatilor Comerciale

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 1
CONCEPTII SI TENDINTE PRIVITOARE LA MANAGEMENT 1
Rolul managementului in Lumea Moderna 2
Managementul si raportul sau cu alte stiinte 2
CAPITOLUL II 4
PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII 4
Descrierea agentului economic 4
Organizarea structurala a societatii comerciale 6
Structura organizatorica si organizarea formala 6
Documentul de exprimare a structurii organizatorice 9
Instrumente Manageriale 11
1.Scurt istoric 12
2.Denumirea, forma juridica, sediul, durata societatii 13
Denumirea socitatii 14
Forma juridica a societatii 14
Sediul societatii 14
Durata societatii 14
3.Scopul si obiectul de activitate al societatii 14
4.Micromediul, macromediul si monomediul societatii 15
MANAGEMENTUL SOCIETATII COMERCIALE 17
Societatea comerciala-teren de manifestare al managementului 18
Problematica managementului in conceptia si tipologia societatii comerciale 19
Procesul Managerial 20
Organizarea manageriala 21
Functiunile societatii comerciale 22
Functiunea cercetare-dezvoltare 23
Functiunea de productie 24
Functiunea Comerciala 32
Functiunea financiar-contabila 36
Functiunea de personal 37
CAPITOLUL III 39
Rezultate economico-financiare 39


Extras din referat Cum descarc?

CONCEPTII SI TENDINTE PRIVITOARE LA MANAGEMENT
Management: deriva de la latinescul "manus" (mana) si reprezinta ca si expresie literara "manevrare-pilotare". Cel care executa aceasta manevrare sau pilotare este managerul, care este responsabil de munca de cel putin unui subordonat si cel care participa in mod nemijlocit la organizarea si efectuarea actiunii manageriale. Asa cum subliniaza Al. Graur, de la latinescul "manus" s-a format in limba italiana "mannegio" (prelucrarea cu mana), de unde, prin intermediul cuvantului francez "manege" a trecut in limba romana cu semnificatei de "loc unde sunt dresati caii". Din franceza cuvantul a fost imprumutat in limba engleza sub forma verbului "to manage"=a administra, a conduce. Englezii au derivat apoi manager si management, cea ce insemna conducator si conducere. Rezulta deci ca verbul englez "to manage" are aceeasi radacina ca si termenul romanesc "menaj" si cel italian "mannegio" si anume termenul latin "manus"=mana.
Verbul "to manage" cu substantivul derivat "management" a avut initial sensul de a manui, de a starnii caii in menaj. De asemenea a mai avut si un sens mai abstract si anume de a gandi si a aseza corect relatiile cu diverse lucruri sau fiinte in scopul de a obtine rezultatele dorite.
Folosit astazi in toate activitatile economice termenul management s-a impus in sfera acestor domenii in ultimii 50 de ani si aceasta datorita raspanderii immediate si a tot cuprinzatoare a lucrarii lui James Burnham "The managerial Revolution" publicata prima data la New York in anul 1941.
Rolul managementului in Lumea Moderna
Managementul este o preocupare atat de importanta incat este indreptatit la statutul stintific si economic. Managementul ca teorie si practica constituie de fapt o cale stintifica de rezolvare a problemelor puse conducerii in conditiile complexitatii interdependentelor si schimbarilor care caracterizeaza lumea moderna, dinamica.
Managementul asigura descoperirea adevaratelor probleme si formularea lor corecta, inlaturarea falselor probleme, stabilirea scopurilor, a obiectivelor si prioritatiilor, precum si abordarea sistematica rationala, in vederea obtinerii de rezultate reale.
Pentru a putea rezolva problemele lor, managerii trebuie astfel formati si evaluati incat sa dobandeasca un sens limpede al misiunii lor. Exista astazi o tendinta si o nevoie pentru o abordare mai generala a managementului, o escaladare a termenului scurt de catre managerii generalisti, consideraind specialisti ai sistemelor mari, care situeaza din nou omul in centrul managementului si influenteaza in acest sens gandirea managerului, care intelege bine limbajul de specialitate, influentand asfel practica de management.
Managementul si raportul sau cu alte stiinte
Managementul ne apare ca o disciplina complexa, multifunctionala, care priveste cunoasterea si dirijarea societatii comerciala ca importante parti structurale ale societatii comerciale. Managementul realizeaza adevarata mediere, cea care creaza o forma teoretica proprie, care postuleaza un cadru metodologic adecvat solutiilor optime pentru rezolvarea situatiilor concrete din fiecare unitate economica. Elementele managementului se coreleaza si se


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Societatilor Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!