Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1271
Mărime: 25.90KB (arhivat)
Publicat de: Norman Stan
Puncte necesare: 6
Universitatea Ecologică Bucureşti Facultatea de Inginerie Managerială şi a Mediului Master Ingineria şi Managementul Integrat al Mediului în Activităţi Industriale

Extras din referat

Societatea Agricolă AGROCEREAL are ca activitate principală cultura plantelor de câmp (grâu, orz, ovăz, rapiţă) şi prestări servicii către firme şi persoane particulare care deţin terenuri agricole.

Producţia de cereale se obţine prin cultivarea celor 1853 ha folosind utilaje proprii (17 tractoare, 6 combine şi toată gama de utilaje necesare). Alimentarea cu combustibil a tractoarelor se face printr-o staţie proprie de combustibil. Societatea deţine şi un atelier mecanic pentru reparaţiile necesare la utilajele pe care le are în dotare.

În anul 2004 a beneficiat de fonduri europene printr-un proiect SAPARD pentru achiziţii de utilaje independente. Folosind sprijinul oferit de programul de finanţare FEADR, obţine fonduri în sumă de 455000 euro cu care achiziţionează o combină, două tractoare pluguri, semănători şi două instalaţii de irigat cu tamburi.

Societatea are punctul de lucru în comuna Găneasa, judeţul Olt şi foloseşte personal angajat în medie 30 de persoane mecanizatori şi muncitori necalificaţi pentru lucrări manuale. Fiind un producător cu pondere mare este lider pe plan local în ce priveşte producţia de cereale obţinând în anul 2009 grâu în cantitate de 1100 de tone şi producţii bune la celelalte culturi.

Pe suprafaţa de 1230 ha teren arabil deţine un sistem de irigaţii în funcţiune pentru care funcţionează două organizaţii ale utilizatorilor de apă. În ultimii 5 ani acestea au funcţionat cu eforturi mari compensând, pe perioada de secetă, lipsa apei din sol.

Pe o suprafaţă de 600 de hectare societatea cultivă porumb şi plante de nutreţ unde întreaga producţiei este luată acasă de membrii asociaţi oferind posibilitatea ca aceştia să-şi crească animale în gospodăriile proprii.

Cu tractoarele şi utilajele agricole din dotare societatea efectuează prestări de servicii agricole către persoane fizice şi juridice.

Pentru acest an ne-am propus să înfiinţăm o solă de grâu folosind un soi de grâu pe care nu l-am folosit anterior. Soiurile din care vom alege provin de la distribuitorul Limagrain.

Criteriile de care vom ţine cont la alegerea noului soi de grâu vor fi următoarele:

Nr. Crt Criterii de evaluare Simbol

1 Puritate PU

2 Germinaţie GE

3 Potenţial de producţie PP

4 Rezistenţa la boli RB

5 Rezistenţa la dăunători RD

Aceste criterii se notează în funcţie de importanţa lor cu note de la 1 la 10:

Nr. Crt Criterii de evaluare Simbol Nota criteriului

1 Puritate PU 6

2 Germinaţie GE 7

3 Potenţial de producţie PP 10

4 Rezistenţa la boli RB 9

5 Rezistenţa la dăunători RD 8

Suma notelor SN 40

Construim un tabel în care se notează fiecare variantă în funcţie de criteriile propuse. Se notează de la 1 la 10 fiecare variantă în tabel:

Varianta Nota variantelor pentru fiecare criteriu

PU GE PP RB RD

Apache 10 10 10 10 10

Ciprian 9 10 9 9 10

Renan 9 10 8 10 9

Arlequin 9 9 10 10 9

Epos 9 9 8 9 9

Se calculează ierarhia valorică a rezultatelor prin înmulţirea notei variantei cu nota atribuită criteriilor şi apoi se notează în dreptul fiecărei variante valoarea finală redusă prin împărţirea la suma notelor criteriilor:

Criteriu

Variantă Nota variantei x nota criteriilor SUM SUM/ SN

PU = 6 GE = 7 PP = 10 RB = 9 RD = 8

Apache 60 70 100 90 80 400 10

Ciprian 54 70 90 81 80 375 9.375

Renan 54 70 80 90 72 366 9.15

Arlequin 54 63 100 90 72 379 9.475

Epos 54 63 80 81 72 350 8.75

Conform calculelor de mai sus rezultate folosind Metoda Pindar vom alege să folosim, pentru înfiinţarea noii sole, soiul de grâu Apache.

În continuare vom folosi un grafic Gantt care este un instrument folosit în planificarea proiectelor, evenimentelor şi a muncii, în general, acesta urmăreşte etapele desfăşurării unui proiect în funcţie de durata acestora.

Preview document

Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 1
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 2
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 3
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 4
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 5
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 6
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 7
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 8
Managementul sistemelor industriale - tehnica pindar - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Managementul Sistemelor Industriale - Tehnica Pindar.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul sistemelor industriale - metoda pindar

SC Abc Constructii srl este o companie tânără şi dinamică, fiind formată din oameni cu vasta experienţă în domeniul construcţiilor. Societatea a...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?