Managementul Serviciului de Food and Beverage

Extras din referat Cum descarc?

Temei de casa
Tema de casa are rolul de a aprofunda cunostintele dobandite la cursuri si de a da posibilitatea masteranzilor de a-si manifesta creativitatea si inventivitatea in legatura cu conceperea diferitelor tipuri de meniuri ce se servesc in unitatile gastronomice.
2. Cerinte obligatorii
In cadrul temei de casa se vor atinge urmatoarele puncte:
- se va concepe un meniu pentru masa de pranz sau cina format din minim 3 preparate culinare;
- se va indica bautura alcoolica potrivita pentru fiecare preparat culinar (daca este cazul);
- se vor prezenta pe scurt retetele de preparare a fiecarei componente a meniului
- se va calcula valoarea energetica a meniului, conform exemplelor de calcul din indrumar
- se va calcula costul meniului (folosind ca date preturile din unitatile comerciale pentru alimente, ingrediente, bauturi, s.a.), dupa care se va propune un pret de vanzare a meniului intr-o unitate gastronomica.
3. Materiale bibliografice
In afara de prezentul indrumar si anexele lui se pot folosi retetare din alimentatia publica, carti de bucate, surse electronice (internet), retete pentru diferite diete si afectiuni, liste meniu ale unitatilor gastronomice, s.a.
Determinati valoarea energetica a urmatorului meniu:
1. Bautura: 50 g tuica de casa 40?
2. Gustare: Mamaliga cu branza si smantana
3. Preparat de baza: Cotlet de porc cu garnitura de cartofi prajiti
4. Desert: Negresa
5. 100 g vin - Tamaioasa de Cotnari
6. Apa minerala Dorna 1,5 litri
7. 200 g paine
1. Bautura: 50 g tuica de casa 40?
Taria de 40? inseamna un continut de 40% alcool etilic
100 g tuica . 40 g alcool etilic
50 g tuica X g alcool etilic
X = 40 o 50/ 100 = 20 g alcool etilic
Din tabelul nr.1 folosim cantitatea de energie furnizata de 1g de alcool etilic - 6,9 kcal.
1 g alcool etilic . 6,9 kcal
20 g alcool etilic Vtuica kcal
Venergetica, tuica = 20 o 6.9 = 138 kcal
2. Gustare: Mamaliga cu branza si smantana
Alimentul Cantitatea consumata Valoarea energetica la 100g
Gustare rece: Mamaliga cu branza si smantana
Branza grasa de vaci 150 g 155 kcal
Smantana 100 g 302 kcal
Faina de porumb * 100 g 351 kcal
Sare 10 g -
Venergetica, branza grasa de vaci = 1,5 o 155 = 232,5 kcal
Venergetica, smantana = 302 kcal .


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Serviciului de Food and Beverage.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!