Managementul riscurilor

Extras din referat Cum descarc?

1.Procesul de dirijare a riscului: notiune si structura.
2.De determinat nivelul planificat al cheltuielilor fixe daca intreprinderea prevede un risc operational redus (marja de siguranta financiara de 27%.). Pentru anul de planificare intreprinderea prevede un volum de vanzari in marime de 32 mil. lei. Cheltuielile variabile se planifica la nivel de 0,64 lei la 1 leu vanzari. 
Varianta 9.
1. Procesul de dirijare a riscului: notiune si structura
Fiind constienti de ce este riscul si in ce context se poate intimpla, cea mai mare provocare este aceea de a reduce la minimum aparitia sa si de a reduce sau limita efectele negative ale acestuia la un nivel minim. Acesta este motivul pentru care este necesara gestionareaaa riscului si influentarea lui. La fel ca si cum se dirijeaza cu diferite procese (de productie, de distributie ori de aprovizionare) compania trebuie sa dirijeze si cu riscurile.
Dirijarea riscurilor reprezinta un proces compus din mai multe etape care are drept scop reducerea sau compensarea pierderilor aparute in urma unui eveniment neplacut.
Dirijarea cu riscurile activitatii de antreprenoriat reprezinta o totalitate de masuri cu privire la prognozarea si evidentierea din timp a influentelor negative a evenimentelor neplacute asupra activitatii de antreprenoriat.
Dirijarea riscurilor in cadrul intreprinderii trebuie reglementata de un document intern - de regula prin adoptarea politicii intreprinderii in domeniul dirijarii riscurilor. Acest document poate avea urmatoarea structura: 
- Definirea categoriei de risc in interiorul intreprinderii luinduse in consideratie specificul activitatii agentului economic 
- Determinarea scopurilor dirijarii riscurilor 
- Identificarea, descrierea si clasificarea riscurilor specifice intreprinderii date 
- Organizarea procesului de dirijare a riscurilor. 
De regula politica intreprinderii in domeniul dirijarii riscurilor este eleborata la banci sau la intreprinderi mari deoarece celelate intreprinderi nu dispun de resurse necesare.
In scopul atingerii rezultatelor dorite, atunci cind merge vorba de dirijarea riscurilor este necesar ca intreprinderea sa identifice toate riscurile posibile si sa le clasifice pentru a evidentia acele riscuri care ar putea sa aiba cel mai pronuntat impact asupra rezultatelor activitatii intreprinderii, pe de o parte, iar pe de alta - de determinat cu care riscuri intreprinderea poate dirija cel mai eficient. Din totalitatea de riscuri, compania va alege pe cele mai importante. 
Din punct de vedere a posibilitatii de dirijare a riscurilor acestea pot fi clasificate in: 
- Riscuri externe- Riscuri interne- Riscuri mixte
- Riscul de tara
- Riscul politic
- Riscul valutar- Riscul activitatii operationale
- Riscul politicii de finantare
- Riscul de faliment- Riscul de creditare
- Riscul de piata
- Riscul investitional
- Riscul informational
- Riscul de personal
- Riscul juridic
In dependenta de diferite criterii sfera de activitate, sfera de afaceri, strategia de dezvoltare a intreprinderii si alti factori compania se poate confrunta cu o gama foarte larga de riscuri. Scopul cel mai important pe care il urmaresc companiile la dirijarea riscului este sporirea eficientei, reducerea pierderilor, si maximizarea veniturilor, ceea ce contribuie la dezvoltarea continuie si stabile a intreprinderii, reducerea probabilitatii de a pierde partial sau total din valoarea intreprinderii (costul acesteea). Doar datorita dirijarii riscului compania poate creea dintr-un risc o oportunitate. 
Majoritatea autorilor disting patru etape ale procesului de dirijare cu riscurile. Ele pot fi structurate diferit insa ca esenta le putem numerota in felul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul riscurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Conspect, Prof. univ., dr al catedrei EMI, Maria Gheorghita, anul 2017;
2.	http://www.econ-it2.eu/ro/training/4-risk-management/4-4-risk-management-and-activities-to-minimize-risk/ (citat 06.01.2018)
3.	http://omicron.ch.tuiasi.ro/~mgav/pdf/EMR/Curs_11.pdf (citat 06.01.2018)
4.	http://maia.gov.md/sites/default/files/article/16273185_md_managementul_.pdf (citat 06.01.2018)


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!