Managementul riscului - studiu de caz Cofetăriile TIP TOP

Extras din referat Cum descarc?

Societatea Comerciala TIP TOP FOOD INDUSTRY activeaza din anul 1993, fara intrerupere pana in prezent, avand ca obiect productia si comercializarea produselor de cofetarie, patiserie, catering, precum si biscuiti, prin reteaua de magazine proprii cat si prin distribuitori, avand un numar de 100 salariati. 
In prezent, dispune de propria retea de transport prin care asigura distributia produselor catre locatiile Tip Top, precum si la locatiile clientilor. De asemenea, prin folosirea ambalajelor special concepute pentru transport, garanteaza calitatea produselor precum si cantitatea solicitata. Societatea are in prezent un numar de 25 magazine proprii si urmeaza sa inaugureze inca 5 noi locatii pana la sfarsitul anului in curs. 
Incepand cu anul 2005 TIP TOP FOOD INDUSTRY a derulat un program de restructurare si adaptare rapida la cerintele si reglementarile impuse de aderarea la Uniunea Europeana. In acest context, firma si-a completat echipa cu un manager de risc.
Managerul de Risc se face responsabil cu identificarea riscurilor potentiale, conceperea si implementarea unei strategii eficiente de mentinere sub control a tuturor riscurilor care ameninta acordarea finantarii pentru derularea proiectului de promo vare a turismului vitivinicol romanesc si punerea sa in aplicare, in conditiile impuse de Uniunea Europeana in momentul acordarii fondurilor.
Informatii generale 
Denumirea societatii comericiale: SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L. 
Forma juridica a societatii este "societate cu raspundere limitata". Societatea este persoana juridica romana care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 
Anul de infiintare al societatii: 1993. 
Sediul societatii este in Bucuresti, Bulevardul Timisoara, numarul 94. 
Durata de functionare a societatii este nelimitata de la data inmatricularii acesteia in conditiile legii la Oficiul Registrului Comertului din Bucuresti. 
Obiectul principal de activitate al societatii este: Cod CAEN 1072- Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie. 
Capitalul social, partile sociale si actionariatul societatii SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L. 
Capitalul subscris si varsat al societatii este de 1382,50 RON. 
Numar parti sociale: 13. 
Valuare parte sociala: 106.34. 
Societatea SC TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L. este condusa efectiv de asociatii firmei, primul asociat avand si calitatea de administrator. Adunarea Generala a Actionarilor ia decizii referitoare la toate intrebarile care tin de conducerea societatii in general, de controlul activitatii fiecarui departament in parte, participarea la diferite intalniri, hotarirea problemelor ce tin de activitatea societatii. Administratorul ia decizii de natura operativa privind: incheierea contractelor in limita obiectului de activitate, operatiuni de incasare si plati, angajarea sau concedierea de personal, coordoneaza activitatea intregii societati si consultand si cel de-al doilea actionar, ia decizii importante si oportune pentru bunul mers al societatii. 
Urmatoarea treapta in ierarhia societatii este departamentul de marketing in fruntea caruia se afla directorul de marketing care are in subordonarea sa 30 de agenti de vanzari care se ocupa de distributia produselor si a marfurilor catre clienti direct la domiciliu sau la sediu firmei. 
In fruntea departamentului contabil se afla contabilul sef. In subordonarea lui are 4 contabili si un economist. Departamentul se ocupa de evidenta materialelor si finantelor societatii pe baza carora se efectueaza insasi evidenta contabila. Se ocupa de calcularea impozitelor si urmareste achitarea lor la timp. Intocmeste bilantul contabil. Economistul se ocupa cu planificarea, prognozarea economica a activitatii societatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Riscului - Studiu de caz Cofetariile TIP TOP.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!