Managementul Resurselor Umane -Studiu pe Caz de Firma

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul I
Caracterizare generala la S.C. Temad Co SRL Brasov 4 
1.1Scurt istoric al societatii si al obiectivului activitatii acesteia 4 
1.2Prezentarea generala a organizarii societatii 5
1.3Metode specifice de management utilizate de societate 10 
1.4Caracterstici ale marketingului si analizei SWOT la nivelul societatii comerciale 12
Capitolul II
Prezentarea mediului de afaceri 13 
2.1Evaluarea pietei interne 13 
2.2Evolutia societatii in perioada 2006-2008 13 2.2.1 Performanta financiara-indicatori financiari 15 2.2.2 Analiza pe baza de bilant 17
Capitolul III
Analiza utilizarii fortei de munca la S.C. Temad Co S.A. Brasov 20 3.1 Analiza statistica a numarului si structurii fortei de munca 20 3.2 Analiza statistica a miscarii fortei de munca 23
Capitolul IV
Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informational existent. 31 
4.1Sistemul informational intr-o intreprindere 31 
4.2Elemente de management strategic 35
4.3Elemente de management tactic 40 
4.4Strategii si tactici concrete, perspective in managementul la S.C.Temad Co S.A. Brasov 44 
Concluzii 48 
Bibliografie 49


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Stiinta si practica deopotriva, Managementul Resurselor Umane constituie astazi unul dintre domeniile cele mai fascinante si cu o incarcatura intelectuala, emotionala si sociala dintre cele mai ridicate ale activitatii umane.
Importanta acestui domeniu, atat ca teren generos de investigatii teoretice interdisciplinare, cat si ca expresie pragmatica a talentului si capacitatilor pe care conducerea organizatiilor de toate tipurile si profilurile le presupune, a crescut treptat pe parcursul acestui secol, intensificandu-se dupa cel de-al doilea razboi mondial si, cu deosebire, in ultimele decenii.
Problemele majore cu care se confrunta astazi si in viitorul previzibil societatea, au sanse sa fie rezolvate numai in masura in care Managementul Resurselor Umane practicat la nivelul organizatiilor se dovedeste, deopotriva, eficace si eficient in valorificarea resurselor materiale si umane folosite si maximizarea contributiei societatii in ansamblu.
Pentru economia romaneasca aflata in plina tranzitie de la forma planificarii centralizate, administrativ-birocratice la cea de piata, puternic descentralizata, sunt imperios necesare adoptarea unor noi strategii ale dezvoltarii, reconsiderarii de fond ale vechilor mecanisme de functionare, crearea unui cadru principal nou de desfasurare a activitatilor de resurse umane si economice la nivel rational, teritorial si de organizatie.
Am ales aceasta tema din dorinta de a intelege si a putea aplica concret metode si instrumente teoretice.
Primul capitol al lucrarii cuprinde caracterizarea generala a societatii comerciale Grupul Temad Co Brasov, respectiv un scurt istoric al societatii, obiectivul de activitate al acesteia, organizarea managementului strategic si tactic, metode specifice de management utilizate de societate si caracteristici ale marketingului si analizei SWOT.
In al doilea capitol al lucrarii am prezentat mediul de afaceri al firmei,evaluarea pietei interne, evolutia veniturilor si cheltuielilor, evolutia generala a vanzarilor de materiale de constructii.In subcapitolul 2.3. este evidentiata evolutia societatii pe trei ani consecutivi (2006-2008) cu prezentarea indicatorilor economico- financiari, analiza pe baza de bilant a societatii.
Capitolul 3 cuprinde analiza statistica a numarului si structurii fortei de munca, a miscarii fortei de munca cu prezentarea principalilor indicatori ai balantei utilizarii timpului de lucru.
Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informational existent este prezentat in capitolul 4. Sunt cuprinse in acest ultim capitol si elemente de management strategic si tactic, perspective in managementul SC TEMAD CO SRL BRASOV.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane -Studiu pe Caz de Firma.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!