Managementul proiectelor europene - reabilitarea termică a unui imobil

Cuprins referat Cum descarc?

1. De ce reabilitare termica? 3
2. Ce presupune reabilitarea termica? 4
3. Cat costa reabilitarea termica? 5
4. Care este rolul autoritatatilor administratiei publice locale? 6
5. Ce pasi trebuiesc urmati de asociatia de proprietari? 7
6. Cum va arata blocul reabilitat termic? 8


Extras din referat Cum descarc?

1.Reabilitatea termica
Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte este un program promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale.
- Majoritatea blocurilor de locuinte din Romania, construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950 - 1990, prezinta un nivel scazut de izolare termica, iar aceasta se traduce in facturi mari pentru incalzire.
- Pe perioada iernii, mare parte din caldura unui apartament se pierde din cauza gradului redus de izolare termica, desi locatarii o platesc.
- Un apartament cu 2 camere dintr-un bloc din Romania consuma de doua ori mai multa energie termica decat un apartament din alte tari europene. Acest lucru duce la facturi mari la intretinere.
- Reabilitarea termica a blocului in care locuiti va reduce factura de intretinere pe perioada iernii cu pana la 40%.
- Pe timp de vara, locuintele izolate asigura confortul termic fara cheltuieli suplimentare pentru aerul conditionat.
- Reabilitarea termica duce la disparitia fenomenului de igrasie.
- Reabilitarea termica presupune si refacerea fatadelor blocurilor. In prezent elementele de constructii ale fatadelor sunt in cele mai multe cazuri deteriorate si cu potential risc de prabusire. In urma reabilitarii, mediul in care
traim se va infrumuseta considerabil. 
Avantajele comunitatii ca urmare a reabilitarii termice a blocurilor de locuinte sunt: 
- reducerea cheltuielilor cu combustibilii; banii economisiti vor fi folositi pentru alte proiecte locale importante;
- crearea de noi locuri de munca in domeniul constructiilor;
- protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera;
- schimbarea aspectului blocurilor de locuinte si implicit al localitatilor.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in colaborare cu autoritatile administratiei locale, isi propune ca un numar cat mai mare de blocuri de locuinte din Romania sa intre in Programul National de Reabilitare Termica.
2.Reabilitatea termica
Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte presupune:
- izolarea termica a peretilor exteriori;
- inlocuirea ferestrelor si a usilor exterioare existente, inclusiv tamplaria aferen-ta acesului in blocul de locuinte, cu tamplarie performanta energetic;
- termohidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei;
- izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter;
- lucrari de demontare a instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/terasa blocului de locuinte, precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica;
- lucrari de refacere a finisajelor anvelopei;
In functie de rezultatele expertizei tehnice si auditului energetic efec-tuat asupra blocului, la aceste lucrari se mai pot adauga :
- lucrari de reparatii la elementele de constructie care prezinta potential pericol de desprindere si/sau afecteaza functionalitatea blocului de locuinte, inclusiv de refacere in zonele de interventie;
- lucrari de interventie la instalatia de distributie a agentului termic pentru incalzire aferenta partilor comune ale blocului de locuinte.
Programul de reabilitare termica se adreseaza asociatiilor de proprietari care doresc sa creasca performanta energetica a blocurilor de locuinte care au fost construite pe baza unui proiect elaborate in perioada 1950-1990, indi-ferent de sistemul de incalzire al acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectelor Europene - Reabilitarea Termica a unui Imobil.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!