Managementul Proiectelor de Achizitie Publica

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1. NOTIUNI INTRODUCTIVE 3
2) ACHIZITII PUBLICE 9
2.1) Perspectiva autoritatiilor contractante, perspectiva ofertantiilor 9
2.2) Proceduri de achizitie publica 11
2.2.1) licitatie deschisa 11
2.2.2) licitatie restransa 12
2.2.3) negocierea cu o singura sursa 15
2.2.4) negocierea competitiva 17
2.2.5) cererea de oferta de pret 20
2.2.6) concursul de solutii 21
3) CONCLUZII SI PROPUNERI 23
4) BIBLIOGRAFIE 24


Extras din referat Cum descarc?

1. NOTIUNI INTRODUCTIVE
Achizitiile publice reprezinta suma tuturor proceselor de planificare, stabilire a prioritatilor, organizare, publicitate si de proceduri, in vederea realizarii de cumparari de catre organizatiile care sunt finantate total sau partial de bugete publice (europene, nationale centrale sau locale, donori internationali).
Principalele concepte folosite in achizitiile publice sunt:
1. Achizitie publica - dobandirea definitiva sau temporara de catre o persoana numita - autoritate contractanta, a unor produse, servicii sau lucrari, prin atribuirea unui contract de achizitie publica;
2. Autoritatea contractanta (AC) - este acea persoana juridica care este:
a) o autoritate publica - conform prevederilor Constitutiei sau a unei hotarari judecatoresti;
b) orice institutie publica generala sau locala, autonoma sau subordonata unei autoritati publice;
c) Academia Romana si institutiile subordonate;
d) orice persoana juridica ce desfasoara activitati relevante in unul din sectoarele de utilitate publica si care beneficiata de drepturi speciale sau exclusive pentru anumite activitati.
3. Activitati relevante - sunt atunci cand se pun la dispozitie si se exploateaza in interes public, retele din sectorul utilitatilor publice (realizeaza activitati in scop public);
4. Asociatie contractanta - organizarea prin conventie civila, a unui asociatii si prin desemnarea dintre membrii asociati, a reprezentantului care o reprezinta in relatiile cu orice contractant;
5. Contract de achizitie publica - contractul incheiat in forma scrisa intre autoritatea contractanta si contractant;
6. Contractant - furnizorul de produse, executantul de lucrari sau prestatorul de servicii care este parte a unui contract de achizitie publica (ofertantul caruia i s-a atribuit un contract de achizitie publica).
7. Fonduri publice - sumele alocate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de sanatate, bugetele fondurilor speciale, bugetul trezoreriei statului, bugetele locale, bugetele institutiilor publice finantate din venituri extrabugetare, fonduri externe acordate Romaniei, credite garantate de stat sau autoritati publice, etc.
8. Candidat - orice furnizor, executant sau prestator care solicita invitatia de participare la o licitatie restransa sau la o negociere competitiva;
9. Ofertant - orice furnizor, executant sau prestator care a depus oferta;
10. Concurent - orice participant la un concurs de solutii;
11. Propunere tehnica - document al ofertei, elaborat conform cerintelor Caietului de sarcini, prevazut in ,,Documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei" (DEPO);
12. Propunere financiara - document al ofertei elaborat conform
cerintelor DEPO, si care se refera la pret, tarif, alte conditii financiare si comerciale, etc.;
13. Specificatii tehnice - cerinte de natura tehnica prevazute in Caietul de sarcini al DEPO;
14. Garantie pentru participare - depozit valoric, titluri de credit sau alte forme de garantie acceptate de catre autoritatea contractanta si puse la dispozitia acesteia inainte de deschiderea ofertelor;
15. Garantia de buna executie - garantie conform prevederilor legale, pusa la dispozitia autoritatii contractante, de catre ofertantul invitat sa incheie contractul de achizitie publica.
PROGRAMUL ANUAL AL ACHIZITIILOR PUBLICE - este documentul in care se regasesc toate contractele de achizitie publica, inclusiv acordurile-cadru, ce se intentioneaza a fi atribuite sau incheiate pe parcursul unui an bugetar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectelor de Achizitie Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!