Managementul Proiectelor

Extras din referat Cum descarc?

1. ANALIZA PROBLEMEI
Precizati domeniul ales: Dezvoltare locala
Identificati problema reala, raspunzand la urmatoarele intrebari:
CARE este problema pe care incercati sa o rezolvati?
Unicul lac din Bistrita este atat de murdar, incat in el este pur si simplu imposibil sa faci baie fara sa iei vreo boala. Asa cum este lacul murdar si neingrijit de nimeni, in aceeasi stare se afla si spatiul verde si spatiul asfaltat aflat in jurul acestuia. 
Fiind unicul lac din oras, acesta ar trebui sa fie curatat, iar spatiile din jurul acestuia sa fie amenajate pentru a fi folosite pe post de plaja pe timp de vara. 
DE CE este aceasta o problema? (cauze)
In primul rand, este singurul lac din municipiu si trebuie sa fie mandria localitatii, pe cand acesta este o rusine a orasului. 
In al doilea rand, multi dintre localnici merg sa faca baie vara la stranduri special amenajate si imprejmuite cu un gard. Problema este ca la strandurile respective majoritatea dintre cei care vin sa faca baie sunt tineri si pentru persoanele mai in varsta nu prea ramane spatiu. 
UNDE si CAND se manifesta aceasta problema? (periodicitate)
Problema in cauza se manifesta in localitate Bistrita, mai precis zona care asa si se numeste, zona Lacului. Aceasta zona este situata la periferie a orasului, unde exista doar cateva case, proprietarii carora nu cred ca vor fi foarte tare deranjati daca lacul va fi curatat si zona din preajma acestuia va fi curatata si amenajata ca plaja pentru toti cetatenii localitatii. Proprietarii acestor case sunt primii afectati de lacul murdar: un miros urat, o multime de insecte pur si simplu ,,invadeaza" casa pe timp de vara si e o imagine destul de urata cand te uiti afara.
Problema se manifesta de o perioada foarte lunga, de cel putin 10 ani si nimeni inca nu a incercat sa curete lacul sau sa amenajeze spatiul din jurul acestuia.
PENTRU CINE este o problema? (cine sunt cei afectati de problema, de exemplu, grupul tinta si alte grupuri afectate)
Problema afecteaza in primul rand locuitorii caselor de langa lac. Sunt afectati si locuitorii intregului oras, deoarece nu exista un alt loc de a se racori sau de a se relaxa in zilele fierbinti ale verii, un loc care sa nu fie taxat. Strandurile, de regula, au o taxa de intrare si nu multi isi pot permite sa mearga acolo in fiecare zi.
CE SE VA INTAMPLA daca nu rezolvam aceasta problema? (consecinte si impact)
Daca nu rezolvam aceasta problema cat de curand, oamenii o sa ramana la fel de dezamagiti de autoritatile locale si vor pierde incredere in acestea. Nu se va intampla nimic grav daca nu se rezolva problema, dar n-o sa fie frumos pentru imaginea orasului. Oamenii care abia asteapta sa fie curatat lacul, n-o sa se poata bucura de vara asa cum trebuie si o sa fie nevoiti sa mearga la mare si sa cheltuie mult mai multi bani.
2. DESCRIEREA PROIECTULUI
Titlul proiectului:
Curatarea lacului din Bistrita si amenajarea teritoriului din jurul acestuia.
Justificarea proiectului
Apa din lac este folosita in casele oamenilor din Bistrita, bineinteles, dupa ce trece prin toate filtrele. Si cum apa este murdara in lac, multele dintre microbi ajung in casele oamenilor. 
Proiectul de fata are in vedere curatarea lacului pentru a putea fi folosit de catre cetateni pentru a face baie fara sa plateasca o oarecare taxa la intrare sau pentru a-si petrece timpul liber in jurul lacului curat. Curatarea lacului presupune in acelasi timp si amenajarea spatiului verde si asfaltat din jurul acestuia, pentru ca apoi sa fie folosit acest spatiu pentru plaja, ca oamenii sa poata sa vina aici sa se bronzeze. 
Curatarea lacului ar fi si o oportunitate pentru cei care vor sa isi deschida unele mici chioscuri pe marginea lacului, mai ales pe timpul verii. Mici comercianti isi pot dezvolta afacerea pe timpul verii deschizand pe marginea lacului diferite terase unde oamenii sa poata sa manance sau sa se racoreasca cu o bautura rece.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!