Managementul performantei

Extras din referat Cum descarc?

Managementul performantei este un termen omniprezent in mediul afacerilor de astazi, fiind inclus in corpul de cunostiinte al unor discipline variate si fiind folosit la toate nivelele organizationale (Brudan, 2010). Reflecta abordarea unei entitati vis-a-vis de performanta si include sub-procese, cum ar fi: definirea strategiei (planificarea / stabilirea obiectivelor), implementarea strategiei si a listei de initiative, precum si evaluarea / masurarea performantei.
Managementul performantei este un proces strategic si integrat ce ,,livreaza" succesul dorit de catre organizatii prin imbunatirea performantei oamenilor ce lucreaza acolo si prin dezvoltarea capabilitatilor individuale si de echipa (Armstrong, 1994).
Managementul performantei reprezinta un concept nou in domeniul administrarii afacerilor,chiar daca cele mai multe dintre elementele sale majore exista, sunt cunoscute sau se practica demulta vreme. De exemplu, de multa vreme angajatii urmeaza cursuri de pregatire profesionala,lucreaza din greu multe ore pe zi, superiorii le evalueaza performanta iar in organizatie sedesfasoara procese de planificare, control, vanzare si altele. Toate aceste activitati ocupa timpconsiderabil iar oamenii care le desfasoara sunt foarte ocupati. Managementul performanteireaminteste cadrelor de conduce si angajatilor ca toate aceste activitati produc rezultate. Cursurilede pregatire profesionala, inaltul angajament in indeplinirea sarcinilor sau multele ore de muncaintensa nu reprezinta rezultate prin ele insele, ci doar premise ori conditii pentru obtinerearezultatelor
Managementul performantei se concentreaza pe planificarea performantei viitoare si pe imbunatatiri, nu pe evaluarea performantei trecute.
Functioneaza ca un proces continuu si evolutiv, in care performanta se imbunatateste in timp si furnizeaza bazele unor dialoguri regulate intre manageri si indivizi, despre performanta si nevoile de dezvoltare. Se ocupa mai ales de performanta individuala, dar se poate aplica si la echipe.
Noile perspective ale managementului performantei se refera la:accent pe planificare pe termen mediu, nu pe analiza a activitatii recente;o mai larga definitie a performantei care se concentreaza pe responsabilitati mai larg definite ale posturilor;accent pe dialog in derulare, nu pe formulare si grafice;recunoasterea multitudinii de factori care contribuie la obtinerea performantei. Trebuie analizate 5 planuri pentru o intelegere completa a managementului performantei:
1. sensul performantei -  ce (rezultate) si cum (prin atitudini, in special discretionare) obtin oamenii in materie de performanta
2. semnificatia valorilor -  asumarea valorilor intrinseci si transformarea retoricii in realitate
3. sensul alinierii si armonizarii obiectivelor individuale si a celor organizationale
4. asteptarile la nivelul conducerii -  managementul asteptarilor -  crearea unei intelegeri impartasite la toate nivelurile in legatura cu planurile de perfectionare si dezvoltare a performantei
5. semnificatia atitudinii discretionare -  diferenta dintre oamenii care doar fac o activitate si cei care fac din ea o activitate nemaipomenita -  relatia dintre practica de resurse umane si performanta in afaceri arata ca succesele anterioare ajuta la intarirea atitudinilor positive
Managementul performantei trebuie privit ca un proces flexibil, nu ca un sistem. El consta in:Planificare: stabilirea obiectivelor si competentelor necesare si realizarea de acorduri de performanta, imbunatatirea performantei, planuri de dezvoltare personala
Actiune: desfasurarea activitatilor necesare pentru realizarea obiectivelor si planurilor
Monitorizare: verificarea progresului in atingerea obiectivelor
Analiza: evaluarea evolutiei si realizarilor pentru intocmirea si agrearea noilor planuri de actiune.
Managementul performantei al casei de moda Coco Chanel
Performanta reprezinta masura in care a fost atins standardul stabilit pentru o persoana sau o organizatie, intr-o anumita perioada de timp.Adica stabilirea unor factori ( obiective, capacitate intelectuala, motivatie etc) pentru a atinge performanta, pentru a ajunge la cote de profit maxime si pentru a ajunge un lider pe piata.
Managementul performantei este in stransa corelatie cu managementul talentului si al carierei.
Spre exemplu Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel, a avut talentul necesar pentru a-si creea o cariera de succes.Aceasta a fost una dintre cele mai mari creatoare de moda ale secolului XX, a pornit "de jos" si a ajuns la o performanta care si in zilele noastre este in prim plan numele casei de moda Coco Chanel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul performantei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://partener.fppetrolgaze.ro/component/content/article/185.html 
http://www.managementulperformantei.ro/pages/integrare/introducere/managementul-si-masurarea-performantei-2.html 
file:///D:/Managementul+performantei+2%20(1).pdf 
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/coco-chanel-femeia-care-cobor-t-moda-n-strad 
www.descopera.ro
ro.wikipedia.org
http://www.themarketer.ro/ro/
http://www.indicatorideperformanta.ro/
http://androidgeek.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!